Elvis újra köztünk van

Vágólapra másolva!
Csütörtök este lesz Elvis Presley halálának 30. évfordulója: a szomorú eseményről több tévécsatorna is megemlékezik. 
Vágólapra másolva!

Az általában a Cartoon Network sávjában, az esti órákban látható TCM négy éjszakát is szentel a legendás énekes emlékének. A tényleges évfordulón, augusztus 16-án az Elvis: Ahogyan lenni szokott című dokumentumfilmet tűzi műsorára a csatorna.

A másnap vetített Elvis On Tour a sztár 1972-es amerikai koncertkörútjának eseményeit fogja össze. A harmadik napon Elvis egyik népszerű filmje, a Viva Las Vegas kerül adásba, míg a záróakkord a rockidol egyik utolsó mozija, a Gond a lányokkal lesz, augusztus 19-én.

Az angolul nem tudóknak sem kell azonban aggódniuk, hisz egyrészt a dalok amúgy is eredeti nyelven élvezhetők, másrészt a megemlékezésből a Duna TV is kiveszi a részét: itt a Börtönrock-ot láthatjuk augusztus 17-én, 22.15-ös kezdettel.

Elvis ebben a filmben egy elítéltet alakít, aki emberölés miatt kiszabott börtönbüntetése alatt cellatársától nem csak gitározni tanul meg, de megismeri a rocküzlet minden csínját-bínját is. Így amikor kiszabadul, semmi sem áll pályamódosítása útjába: rövid idő alatt jó nevű rockzenész lesz, aki sikert sikerre halmoz.

A musicalben hat feledhetetlen Elvis-dal hangzik el, köztük a Treat Me Nice, az I Wanna Be Free és Elvis személyes kedvence, a film címét is adó Jailhouse Rock.