Talkshow-ból a bíróságra

Vágólapra másolva!
Egy brit férfit elítéltek, mert egy talkshow-ban megtámadott egy másik vendéget - a "beszélgetős" műsorokban nem ritkák az ilyen esetek, eddig azonban nemigen kerültek bíróság elé.  
Vágólapra másolva!

A 45 éves David Staniforth az első olyan brit ember, akit egy talkshow-beli verekedés miatt ítéltek el. Az amerikai Jerry Springer Show-ban például mindennaposak a hasonló esetek: a megcsalt férj nekiugrik az asszonynak, a féltékeny nők egymás haját kezdik el cibálni, miközben a közönség "Jerry, Jerry!" kiáltásokkal ünnepli a látottakat, és ennek megfelelően a biztonsági őrök is inkább később, mint előbb avatkoznak be a verekedésbe.

De persze nem kell ilyen messzire menni, Mónika is ültetett már szét civakodó házasokat. A most elítélt Staniforth (aki mellesleg maga is biztonsági őr) is a feleségére, illetve annak szeretőjére pöccent be, olyannyira, hogy utóbbit le is fejelte. Az ominózus jelenetet a tévénézők már nem láthatták, mert az adásba került anyagból kivágatta a bíróság.

A testi sértés miatt bíróság elé került férfit azért hívta meg a felesége az ITV-n vetített Jeremy Kyle Show-ba, mert be akarta neki vallani, hogy megcsalja. Ezért mutatta be neki szeretőjét is, akinek Staniforth nem épp szokványos módon, ám azért a helyzetnek némiképp megfelelően köszönt. A két férfi egyébként találkozott már korábban, hisz a szerető a házaspárnál lakott albérlőként.

A bíróság végül 300 font büntetés fizetésére kötelezte Stainforth-t, de a bíró beszédében inkább a tévécsatornát, illetve a műsor készítőit okolta, hisz szerinte az egész adás csak arra megy ki, hogy valami hasonló történjen - ezért is vágatta ki végül a verekedős jelenetet a műsorból.