Top 15: tévés nővérkék és doktornők

2007.06.19. 22:50

Gaby Dohm (A klinika)

Köpenyesen:

Dr. Christa Brinkmann. A klinika egy-két éven át a magyar tévézők egyik kedvence volt, jóllehet akkoriban még nem volt nagy választék, nem ontotta több tucatnyi magyar nyelvű csatorna a sorozatokat, filmeket, show-műsorokat. Akkoriban Klaus, a jóvágású Udo, Christa vagy épp Hildegard gyakran szolgáltattak témát a trafikban, közértben vagy buszmegállóban várakozó néniknek, akik hosszan sopánkodhattak azon, hogy mennyivel szebb a kórterem és a környezet A kliniká-ban, mint a "Jánosban", mondjuk.

A sorozatból 71 epizód készült, nagy sikerrel ment 1985 és 1989 közt, itthon valamivel később. Bemutatták a spanyolok, franciák, olaszok, a britek, összesen 37 nyelven futott, azaz a széria kihagyhatatlan, amennyiben kórházsorozatokat vagy doktor néniket vizsgálunk.

Köpeny nélkül:

Gaby Dohm Salzburgban született, színész szülőktől, még a II. világháború alatt. Berlinben nőtt fel, Münchenben él, elvált, egy gyereke van. Komoly mennyiségű német filmben és tévésorozatban játszott, feltűnt a Ragazzi della via Pál című olasz tévéfilmben (olasz alapfokú nyelvvizsgával játszva megfejthető, hogy itt a Pál utcai fiúk itáliai verziójáról van szó), de felbukkant öt Derrick-epizódban is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK