Rudolf Péter és társai a TV2-re mennek

Vágólapra másolva!
A TV2-n rendszeres sorozatként indul el a szilveszterkor debütált Beugró, melyben négy színész hajt végre improvizációs gyakorlatokat. Azon nagyon ritka műsorok egyike, mely egyszerre élvezi a tévés szakma elismerését és a közönség szeretetét.
Vágólapra másolva!

A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (és más színészképzőkben) gyakori feladat az improvizáció, vagyis a színészek sokszor csöppennek felkészületlenül egy helyzetbe, amire azonnal reagálniuk kell. A reakciók, a karaktertől függő megoldási lehetőségek izgalmas és szórakoztató helyzeteket teremthetnek - ez az alapja a Beugró-nak is.

Az ötlet egyébként a televíziózásban sem teljesen új, Németországban is megy hasonló műsor, csak éppen ott egy 8-10 fős (nem feltétlenül színészekből) álló gárdából válogatják az adott jelenet szereplőit, míg a Beugró-ban négy állandó színész szerepel. Némileg hasonló az MTV-n futó Momentán is, amelyben a Momentán Társulat színészei valamely, a fiatalokat érintő probléma tárgyában improvizálnak.

De visszatérve a Beugró-ra, itt Rudolf Péter, Szabó Győző, Kálloy-Molnár Péter és Pokorny Lia rögtönöznek, írók által előkészített helyzetekre. "Ha jól csináljuk, akkor valódi, izgalmas és szórakoztató helyzetek jönnek létre, és közben mindenki tud azonosulni azzal a görccsel, ahogy az ember valami olyasmit próbál csinálni, amit nem tud" - nyilatkozta Rudolf Péter még a szilveszteri bemutatkozó kapcsán.

Az első adást ugyanis tavaly december 31-én láthatták a nézők: a debütálás sikeresnek bizonyult, ezért határozott úgy a TV2, hogy sorozatot készít a Beugró-ból. A rendszeresített széria pénteken 23.00-kor jelentkezik először, és a hírek szerint minden adásban 8-10 improvizációs gyakorlatra számíthatunk. A produkció házigazdája Novák Péter, rendezője pedig Kapitány Iván.

"Nem alszom három napig, amikor tudom, hogy következik egy előadás, ahol improvizálnom kell. Olyan idegállapotba kerül az ember, mint a legszigorúbb főiskolai vizsgája előtt. Igaz, hogy egy színész életét nagy százalékban tölti ki az improvizáció, mégis, ha tudatosan erre készül, hihetetlen lázba hozza" - mondta a műfajról Szabó Győző.


"Az improvizációban a legfontosabb a közönség reagálása. Rövidke pillanatokról beszélünk, mégis hosszú óráknak tűnik, mire visszajelzést kapunk az ott ülőktől. Minden attól függ, hogyan értékeli a publikum az adott helyzetre született poént. Ha együttműködő és tetszik neki a vicc, az azonnal lendületet ad a továbbiakhoz. Viszont ha valamit nem úgy ért, mint ahogy azt mi, színészek elképzeltük, akkor abban a pillanatban orvosolni kell" - fűzte hozzá Rudolf Péter.

Péntekenként keresd nálunk az új videókat - hetente rakunk fel a Videára részleteket a műsorból!