Jelöltek viszik az Emmy díjátadóját

Vágólapra másolva!
Idén először versengenek az Emmy-díjért a reality programok műsorvezetői, sőt nekik kell levezényelni az egész gálát.
Vágólapra másolva!

Új kategóriával bővült az Emmy, idén már a reality műsorok házigazdái is kaphatnak díjat. A döntés hátterében az állt, hogy a Daytime Emmy (amely a főműsoridőn kívül futó produkciókat díjazza) már régóta jár a talkshow-k és játékos vetélkedők vezetőinek, de ennek ez idáig nem volt megfelelője a Primetime Emmy kategóriáiban - annak ellenére, hogy az olyan népszerű műsorok, mint mondjuk a Survivor vagy az American Idol főműsoridőben futnak.

Kárpótlásként az eddigi mellőzésért az Emmy-gála szervezőbizottsága úgy döntött, idén a realityknek szenteli a legnagyobb figyelmet, így az új kategória jelöltjei fogják levezetni az ünnepséget: az est során tehát Ryan Seacrest (American Idol), Jeff Probst (Survivor), Tom Bergeron (Dancing with the Stars című táncos show), Howie Mandel (az amerikai Áll az alku) és Heidi Klum (a divattervezők vetélkedését bemutató Project Runway) fogják egymásnak adni a mikrofont.

Ryan Seacrest így zsinórban másodjára tetszeleghet ebben a szerepben, tekintve, hogy tavaly is ő volt a díjátadó házigazdája. Az executive producer, Ken Erlich szerint kézenfekvőnek tűnt, hogy a reality kategória jelöltjeire osszák a műsorvezető szerepét, hisz kiknek lehetne nagyobb tapasztalata egy efféle produkció levezetésében? A tervet azonban nem hozták nyilvánosságra, megvárták, míg összeáll a jelöltek listája, akkor pedig megbizonyosodhattak arról, hogy valóban megfelelő csapat állt össze.