Ezúttal a zsűri a háromból egy énekest egyenesen bevihetett a döntőbe. Végül az a Lakatos Krisztián esett ki, aki két zsűritagnál is nyerőnek tűnt.

Variált a Megasztár, felborult az eddigi menetrend, mert először a zsűri kapta meg a jogot, hogy bejuttasson valakit a fináléba. Fenyő favoritja Lakatos Krisztián volt: "Nagy meglepetést okoztál nekem, nem vártam volna, hogy ezzel a műfajjal ott leszel a három közt. Egyenletes minőséget hoztál, kész profi vagy!" - dicsérte. Eszenyi a hangszín, az őserő és a természetesség miatt szintén őt emelte ki, Mester Tamás viszont csak Király Viktort tudta elképzelni a 2009-es Kacsolat-koncerten. A helyzet komplikálódott, mert Friderikusznál is utóbbi volt a nyerő, így fél perc alatt kellett eldöntenie a zsűrinek, kit juttat be a nagydöntőbe: a Friderikusz-Mester páros jobban lobbizott, Király Viktor a nézői voksoktól függetlenül masírozott tovább.

A tévézők szavazatai alapján csatlakozott hozzá Fekete Dávid, ő több voksot kapott, mint Lakatos Krisztián. "Úgyis beteljesítem az álmaimat. Én csak a háromba akartam eljutni, ennyi elég volt" - magyarázta szerényen a kieső.