Vágólapra másolva!
Franciaországban a nagyvárosi háztartások 20 százalékában nincs televízió, míg Magyarországon ez az arány csupán 2 százalék - derült ki a 2007 végén végzett Eurobarometer felméréséből, amelyet az elektronikus kommunikációról készítettek az unió tagállamaiban.
Vágólapra másolva!

A finn háztartások 15 százalékában, a németek 12 százalékában nincs tévé. Az önálló életvitelt folytató fiatalok tudatos tévéellenessége eredményezheti ezeket a számokat a magas életszínvonalú államokban.

Némely országban a nagyvárosban élőkre jellemző inkább a tévénélküliség (a háztartások hat százaléka ilyen). Egyes tagállamokban pedig a vidékiek körében jellemzőbb a televízió nélküli életvitel. Spanyolországban kilenc, Bulgáriában, valamint Csehországban pedig öt százaléknyi a készüléket negligáló háztartások aránya.

A magyar, nagyvárosi háztartások esetében csupán kettő, a vidékieknek egy százaléka nem rendelkezik tévével. A magyar kisvárosban élő családok szinte mindegyike vásárolt már televíziót. Az új uniós tagok közül a lengyelek és a lettek körében figyelhető meg, hogy viszonylag sokan nem néznek tévét. A témával az [origo] hosszabban foglalkozott itt.