2009: a tévés évad legnagyobb buktái

Vágólapra másolva!
2009 őszén több új sorozat indult, illetve számos széria jelentkezett új évaddal. A premierek azonban nem minden esetben hozták a kívánt nézőszámot, sőt akadt pár produkció, amely kifejezetten gyér nézettséget hozott: Ashton Kutcher sorozata például két adás után került le a képernyőről, és az igencsak sztárolt Melrose Place is rosszul teljesített. Az évad legnagyobb buktáiból válogattunk.
Vágólapra másolva!

Hazai tévés buktákról sokat írtunk év közben. Mivel az RTL Klub vezet nézettségben, sok éve jól teljesítő műsorai vannak, a Tv2-nek kell minden félévben újítani. A csatorna idén a celebekben hitt, de a jól megfizetett bulvársztárok sem hoztak fordulatot, a Sztárral szemben-ből nyolcat terveztek, de öt után lekapták műsorról, a Celebműszak siralmas számokat szállított, de a Hal a tortán is messze van régi nézettségétől. Olyan sorozatok buktak, mint a 90210, vagy az RTL-en a Terminator: Sarah Connorkrónikái, a Chuck. De nézzünk inkább át az USA-ba, hiszen onnan kapjuk a legtöbb filmet és sorozatot!

The Beautiful Life

Ashton Kutcher szupermodellekről szóló sorozata az évad legrosszabbjaként debütált: az első adás mindössze 1,39 millió nézőt vonzott (a körülbelül 300 millió lakost számláló Egyesült Államokban), a második pedig még ennél is gyengébben teljesített. A CW vezetősége nem is szavazott több bizalmat a produkciónak, két epizód után levette a képernyőről - Kutcher az előzőleg felvett, maradék három részt a YouTube-on kívánja megjelentetni.

Forrás: CW

--------------------------------

Melrose Place

Az előzőleg erősen sztárolt, jócskán beharangozott Melrose Place is igen rossz nézőszámot, csupán 1,74 millió érdeklődőt hozott az ősszel - ami még nagyobb bukásnak számít, ha az ősszéria teljesítményét vesszük alapul, amelynek 1992-ben vetített első évadjára átlag 13,95 millióan voltak kíváncsiak. Úgy látszik, az alkotók hiába hozták vissza Amanda Woodward karakterét is a történetbe, csodát az őt játszó Heather Locklear sem tud tenni.

CW

--------------------------------

'Til Death

Vagyis "halálig" a cím szerint, de a sorozat garantáltan nem fog addig futni: már az is csoda volt, hogy a Fox megrendelte a széria negyedik évadját - aztán hamar észbe is kapott, és a mostani szezon harmadik része után pihenni küldte a házaspárt. A 'Til Death Eddie-ről és Joyról szól, akik már huszonhárom éve együtt töltik napjaikat - a poénok viszont csak 2,38 millió nézőt érdekeltek.

Forrás: Fox

--------------------------------

90210

Az egykori spin-off, a Melrose Place remake-je mellett a Beverly Hills 90210 újragondolása, a 90210 sem produkált fényes nézőszámot, az előző évadhoz képest úgy tizenöt százalékkal esett a mutató: tavaly még 2,83 millióan voltak kíváncsiak a gazdag fiatalok életére, ennek bemutatása idén már csak 2,4 millió nézőnek jelentett kikapcsolódást. Itthon a Tv2-n hamar elhalt, most a FEM3 tévén folytatja.

Forrás: CW

--------------------------------

Brothers

A New York Giants amerikaifoci-csapat egykori védője, Michael Strahan nevével fémjelzett sorozat, amely az izgalmas főhős ellenére is alul maradt a várakozásoknak - összesen 2,52 millió nézőt vonzott, a vasárnapi ismétléskor valamivel (de nem sokkal) többet. Strahan itt Daryl Mitchell (10 dolog, amit utálok benned) testvérét alakítja, akivel nehezen találják meg a közös hangot, miután karaktere visszaköltözik a családhoz.

Forrás: Fox

--------------------------------

Gossip Girl - A pletykafészek

Az itthon a Cool TV-n látott sorozat körülbelül 500 ezer nézőt veszített a tavalyi évad óta, így az ősszel indult szezonra már csak 2,6 millió amerikai volt kíváncsi - a széria itthon eleve nem számított kirobbanó nézettségre, ezért is engedte át a Coolnak anyacsatornája, az RTL Klub. A Gossip Girl - A pletykafészek egyébként New York-i fiatalokról szól, akiknek - gazdag szüleik lévén - más gondjuk sincs, mint hogy szexszel és kábítószerekkel múlassák az időt.

Forrás: CW

--------------------------------

Dollhouse

Hiába teremtett a Dollhouse alkotója, Joss Whedon előzőleg olyan sorozatokat, mint a Buffy, a vámpírok réme vagy a Firefly, a Dollhouse sikeréhez már több kellett volna, mint a jól megalapozott hírnév. A kritika által amúgy kedvelt sci-fi sorozatot mindössze 2,74 millióan figyelték, így a Fox úgy döntött, a második évad után már nem kér a produkcióból, a januári utolsó résszel le is veszi a műsorról.

Forrás: [origo]