Alkotója nélkül készül a Buffy-mozi

Vágólapra másolva!
A rajongók szentségtörésnek tartják, az alkotó nem bánja: Joss Whedon nélkül készül a Buffy, a vámpírok réme moziváltozata.
Vágólapra másolva!

A Buffy, a vámpírok réme legendája egy 1992-es (egyébként feledhető) filmből indult, amiből aztán Joss Whedon készített sikeres tévésorozatot, majd az Angel című spin-offot és a történethez kapcsolódó képregényeket is ő felügyelte. Mostanában egy újabb egészestés film terve merült fel, de a projektben Whedon nem vesz részt.

A rajongók minimum felháborodtak, internetes fórumokon szentségtörésnek, gyalázatnak kiáltották ki a film tervét, és a média nagyobb része is hasonlóképp vélekedett: az Entertainment Weekly például az év legrosszabb ötletének tartja a Whedon nélküli Buffy-verziót.

Nem mintha a készülő film producereinek bármi bajuk lenne Whedonnal, egyszerűen nem érték őt el. A projektet maga Whedon is megvédte, aki kedden nyilatkozott éppen az Entertainment Weeklynek: "Remélem, király lesz" - mondta a filmről, majd azt is hozzátette, időhiány miatt nem vesz részt a Buffy-filmben. Most épp a The Cabin in the Woods című horrort forgatja, de már 2011-es megjelenésre is írt egy forgatókönyvet.

A Buffy jogait egyébként az eredeti film készítője, Fran Rubel Kuzui, illetve cége, a Kuzui Entertainment birtokolja, így hivatalosan ahhoz kezd a karakterrel és a történettel, amihez csak akar - akár Whedonnal, akár nélküle.