Lakat T. nélkül, Semjénnel indult az MTV új reggeli műsora

Vágólapra másolva!
A Nap-kelte helyén mától az MTV új, reggeli műsora, a Ma reggel látható. Az első adás jelentősebb bakik nélkül lezajlott, a néző nem láthatta kapkodás, improvizáció jeleit, a korábban a Nap-keltében is dolgozó Süveges Gergő pedig megfelelő rutinnal vezette a műsort. Nem voltak igazán komoly húzónevek, de a KDNP elnöke, Semjén Zsolt is megjelent a stúdióban, ami azért érdekes, mert pártja és a Fidesz az elmúlt három évben bojkottálta a Nap-kelté-t.
Vágólapra másolva!

A Mokka és a Reggeli legfőbb riválisa, az MTV új, ébresztő műsora 6:40-kor indult, 9-kor ért véget. A korábbi reggeli adásfolyamot is felügyelő Közéleti Főszerkesztőség készíti, de a stábban helyet kaptak az MTV Hír- és a Szórakoztató Főszerkesztőségének belsős munkatársai is. A folyamatosságot képviselte a műsorvezető, Süveges Gergő, aki a Nap-keltét is vezette.

Az MTV ugyan számított a reggeli műsorsávban jelentkező produkció korábbi felelős szerkesztőjére, de Lakat T. Károly nem vállalta, így a Ma Reggel megbízott felelős szerkesztője Horváth Szilárd, aki az utóbbi években nem töltött be vezető posztot a hírműsoroknál, de az Orbán-kormány idején előbb a Híradó, majd A hét című műsor főnöke volt.

A látványvilág nem túl színes, a fehér és a szürke dominál, a padlózat fekete-fehér csíkos, szinte felüdülés látni a falra rögzített világoskék fénytesteket, illetve a színhiány ellensúlyozására betett, de csak a hátráló kameramozogás következtében, távolabbi képeken látható, üvegtányérban pihenő sárga banánt, piros almát, illetve pár színes virágot. Anyagban fém, üveg és műanyag van jelen, szerves jóformán semmi, így egy letisztult, kissé hideg-rideg stúdió képét látja a néző. A korábbi Nap-kelte sötétebb képet adott, a fali plazmatévék mellett sötétkék fal adta a hátteret, de az Össztűz-ben például szürke volt a domináns, a vendég mögött pedig kifejezetten komor, borongós sötétbarna kavargott.

Az első műsor nem a húzónevekről szólt. Interjú készült Halasi Zoltánnal, a vasúti szakszervezetek részéről, meghívták Bodnár Zsolt rendőrfőkapitány-helyettest, Szabó Endrét, a Nagycsaládosok Országos Szövetségének elnökét. Önmagában hírt csináltak azonban azzal, hogy megjelent a stúdióban Semjén Zsolt, a KDNP elnöke is. Ez azért volt érdekes fejlemény, mert a magyar jobboldal elfogultsággal vádolta a Nap-kelté-t, így 2006 őszén fideszes és KDNP-s politikusok bojkottot hirdettek ellene.

Ettől a két párttól tehát nem is jelent meg senki ma reggelig a köztévé reggeli műsorában, így közel három év után hangzott el újfent a "balliberális propaganda" kifejezés. Bő két órába pedig sok téma belefér, volt szó a romák közigazgatásban történő elhelyezkedéséről, de a Sukoróra tervezett kaszinóvárosról is hallotta a néző a Civil Összefogás véleményét.

A műsor nem nagy dobással debütált, de a kapkodás jeleit sem lehetett rajta látni. Kisebb bakik persze előfordultak a műsorban, így reggel hét előtt valamivel Süveges Gergő épp egy mondat második szavánál tartott, amikor jött egy zenei inzert és mutattak egy távolit, így nem derült ki, mi volt a műsorvezető közlendője, ilyesféle bakikat azonban a néző lát a Mokká-ban vagy a Reggeli-ben is.

Nézzen bele!