Ismert arc a Gyilkos elmék klónjában

Vágólapra másolva!
Az NCIS után a Gyilkos elmék is spin-offot kap, a főszereplő egy Oscar-díjas színész lesz.
Vágólapra másolva!

Korábban írtunk már arról, hogy - a Helyszínelők-franchise, illetve az NCIS: Los Angeles sikerén felbuzdulva - a Gyilkos elmék alkotói is terveznek egy testvérsorozatot, melyben egy teljesen más karakterekből álló csapat old meg hasonló ügyeket. Az új szereplőket a tervek szerint az eredeti széria egyik tavaszi epizódjában mutatják be.

A Hollywood Reporter tudósítása szerint a főszereplőt már megtalálták Forest Whitaker személyében, aki Az utolsó skót király-ban nyújtott alakításáért megkapta az Oscar-díjat is - egyébként pedig olyan filmekben szerepelt, mint a Síró játék, a Szellemkutya vagy a Pánikszoba. A színész számára nem idegen a tévé világa sem, a Vészhelyzet-ben hat, a Kemény zsaruk-ban tizenhárom epizód erejéig láthattuk, az Alkonyzóna című sci-fi antológiának pedig házigazdája volt.

Whitaker a Gyilkos elmék - egyelőre cím nélküli - kistestvérében a nyomozócsoport főnökét, Coopert fogja játszani, akire amolyan apafiguraként tekintenek a többiek. A férfi viselkedéselemzéssel és profilalkotással segíti a csapat munkáját, a hozzá kapcsolódó magánéleti szálhoz pedig az adja a pluszt, hogy nem lehet tudni, mit csinált az elmúlt nyolc évben.