Vágólapra másolva!
Vannak sorozatok, amelyek egyszerűen nem képesek véget érni, azután sem, hogy már kifutották magukat. Jó példa erre a négy évadot megért A szökés, amelyben körülbelül egy szezonnyi szufla volt, de a jelenlegi tévés kínálatban is bőven akadnak ilyenek. Megmondjuk, mely sorozatoknak kellene már eltűnniük a képernyőről - válogatásunk természetesen teljesen szubjektív.
Vágólapra másolva!

Hősök

Ugyanaz a helyzet vele, mint A szökés-sel: az első évad még izgalmas volt, a második viszont már nem tudott sok újat nyújtani, hiába is vonultatott fel teljesen új szereplőket, és állt elő egy teljesen új történettel. Az Egyesült Államokban ennek ellenére már négy kör lement belőle - az ötödiket hivatalosan még nem rendelték meg, de az alkotók számolnak vele.

Forrás: NBC

----------------------------------

Smallville

Az ifjú Superman kalandjait feldolgozó Smallville szeptemberben már a tizedik évadját kezdi a tengerentúlon, amivel a Guinness Rekordok könyvé-be is bekerülhet a Csillagkapu mellé, mint a leghosszabb ideje futó amerikai sci-fi sorozat. A magunk részéről azonban nem bánnánk, ha már véget érne, hisz régen kifutotta magát, két főszereplő (a Lana Langot játszó Kristin Kreuk és a Lex Luthort alakító Michael Rosenbaum) távozása után pedig már végképp nem az igazi.

Forrás: CW

----------------------------------

Odaát

Még egy misztikus történet, amelyben nincs már több szufla - nemcsak szerintünk, de a készítők szerint sem: volt ugyanis egy művészi elképzelésük arról, hogy miként lehetne idejében lezárni a történetet, de a sorozatot adó CW inkább üzleti szempontból nézte a dolgokat, és még több epizódot kért. A történet így hitelét vesztette, többek között Paris Hilton vendégszereplését sem igazán lehetett komolyan venni.

Forrás: CW

----------------------------------

Született feleségek

Az elején még izgalmas és eredeti volt, de mára ráuntunk a sok titokra és a sok kavarásra, valamint arra, hogy gyakorlatilag nincs egy szereplő sem a sorozatban, akinek ne lenne valami stiklije. Úgy látszik, már az alkotók sem tudnak mit kitalálni, a negyedik és az ötödik éved közti ötéves időugrás után egy májusi epizódban 1994-be terveznek visszatérni. Hogy jót is mondjunk: Drea de Matteo leigazolása mindenesetre jó húzás volt.

Forrás: ABC

----------------------------------

Doktor House

Szintén az elején volt izgalmas (akkor viszont nagyon), de az azonos felépítésű epizódokot és House egy kaptafára menő beszólásait viszonylag hamar meg lehet unni. A készítők próbálnak ugyan variálni, behoztak például egy új orvoscsoportot, de ez meg teljesen új irányba vitte a történetet: a jelenlegi évad - a kórházi esetek helyett - leginkább már csak arról szól, hogy ki kivel fekszik le. A sorozatnak hatalmas tábora van világszerte, 2009 legnépszerűbb tévés produkciója volt, Magyarországon is nagyon jó nézettséggel megy, így a kaszától nem kell tartani.

Forrás: Fox

----------------------------------

Grace klinika

Egy másik orvosi sorozat, amely a Doktor House-éhoz hasonló megoldással próbálkozott, az új szereplők azonban itt is kevésbé érdekesek, mint a régiek - akik közül a legizgalmasabbak ráadásul már nem is szerepelnek a sorozatban. A széria jelenleg a hatodik évadjánál jár, és megy egy eléggé érdektelen spin-offja is, az itthon Doktor Addison címen bemutatott Private Practice.

Forrás: ABC

----------------------------------

Esküdt ellenségek

Hihetetlenül hangzik, de az NBC az Esküdt ellenségek huszonegyedik évadját is megrendelte, amivel a produkció a főműsoridőben leghosszabb ideje futó drámai sorozattá lépett elő. A sikert nehéz megérteni, hisz a széria 1990-ben indult, és ma is ugyanazokkal az eszközökkel dolgozik - vagyis ma már igencsak divatjamúltnak számít. Ennek ellenére három spin-offja is készült (amiből kettő ma is megy).

Forrás: --

----------------------------------

Cobra 11

Hogy ne csak az amerikai sorozatoknak pakoljunk alá, egy német szériát is eltűntetnénk már a képernyőről: a Cobra 11-gyel ugyanaz a helyzet, mint az Esküdt ellenségek-kel: egy elég szimpla vonalvezetésű krimi, amely 1996 óta megy, megvalósítása a mai kor követelményeinek már kevéssé felel meg. Az RTL Klub persze nagyon bánná, ha véget érne, ugyanis a sorozat igen gyakran veri nézettségben a Napló-t.