A hiteltörlesztés elől menekülnének a Való Világ-villába

Vágólapra másolva!
Szemben a Molnár Anikóval kiálló VV2-vel és a Pandorával induló VV3-mal, a Való Világ negyedik szezonját nem az erotikára, inkább az abszurd humorra kívánja építeni a stáb - ez nem lesz könnyű feladat, mert a jelentkezők közt sokan elkeseredettek, utolsó lehetőségnek látják a valóságshow-t, amely egyfajta menekvés számukra a válság, a közüzemi díjak elől. A castingon ezúttal vetkőzni sem kellett, csak a válogatókat kellett meggyőznie a próbálkozóknak arról, hogy színesebbek, szórakoztatóbbak az átlagnál.
Vágólapra másolva!

Csak az interneten 18 ezren jelentkeztek a Való Világ negyedik sorozatára, de a casting felénél már látszik, hogy többen megijedtek, vagy eleve csak poénból küldték be adataikat - így is jó 6-7 ezer próbálkozó kerül a válogatók elé. A számos RTL-es műsorban megfordult Rubin Kristóf a VV kreatív producere: szerinte a korábbiaknál szórakoztatóbb műsort kell készíteni, így előnyben vannak a színes, kissé kattant különcök. Az abszurd humor felé próbálják vinni várhatóan a műsort, ez már bejött a Celeb vagyok és a Benkő feleséget keres nézőinél, vélik a stábnál. A nem hagyományos humort a figurák szállítanák, és a szerkesztés is sokat tenne hozzá - pár éve még az abszurd nagyobb nézői értetlenséget szült volna.

"Dráma persze így is várható, főleg azért, mert nagyon sokan lettek talajvesztettek a válság alatt, sokan úgy érzik, hogy ez az utolsó lehetőségük arra, hogy talpra álljanak, hogy kifizessék a hitelt - hiába mondom, hogy kaparós sorsjeggyel is nagyobb az esélyük, mint itt nyerni, több ezer versenyző közül. Amúgy a nők sokkal izgalmasabbak voltak a napokban, húsz nőből jön össze annyi jó karakter, mint száz férfiból" - magyarázza a producer.

Míg 2002-ben és 2003-ban a reménykedők állandó - és így jól kifigurázott - jelmondata "a médiában szeretnék elhelyezkedni" volt, most a "nekem ez egy kihívás", a "hatalmas buli az egész" a rendszeresen visszatérő panel, és a "ki szeretném próbálni, milyen bezárva lenni" is 2010-es sláger. Rubin Kristóf úgy véli, felnőtt egy generáció, amely nem látott napi valóságshow-t, a tinédzsereknek, húsz körülieknek új lesz a műsor, és a kutatások szerint nagyon várják is. Megemlíti, hogy az idősebbek legtöbben Majkára és Okira emlékeznek, annak ellenére, hogy az első széria volt a legrövidebb, miközben a VV2 és a VV3 jobb nézettséget is produkált.

"Ismerős arcokkal is találkozunk, láttam olyanokat, akik már szerepeltek a Rettegés foka című RTL-es realityben, a Pókerarc című vetélkedőben, vagy épp A széf-ben. Munkanélküliek mellett voltak itt művészek, egyetemisták, ügyvéd is, kilencgyerekes apa mellett jött olyan is, akinek hatodik hónapos terhes a felesége, és azt sem bánja, ha akkor szül, amikor ő a villában van. A húszas korosztályt tapasztalatunk szerint a buli érdekli, a harmincasok inkább bevallják, hogy a nyeremény a csábító erő" - teszi hozzá. Külföldiek is feltűnhetnek a mezőnyben, sok ázsiai jelentkezett, de megjelent például egy apró, indiai fickó is - viszont alig beszélt magyarul, így nem adnak neki sok esélyt.

Forrás: [origo]

Több fotó: klikk a képre!

Kevésbé botrányos realityt ígérnek a készítők, akik szerint nem szólhat minden az erotikáról, mert akkor "unalmas és üres" lenne a műsor. Elképzelhető párok (anya és lánya, szerelmespár, akár testvérek) kiválasztása, és a beszavazó show-k is visszatérnek, tehát három-három próbálkozóból egyet juttathat be a tévéző. Ahogyan az Éden Hotel castingján is tapasztaltuk, sokszor fiatal anya megy a válogatóra a 18-20 éves lányával, vagy el sem kíséri, csak küldi, hátha a bolti eladóként, szoláriumi alkalmazottként - és életcél nélkül - tengődő lány épp egy realityvel csinálja meg a szerencséjét.

A tervezett műsor az ORTT helyén létrejött Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság figyelmét is felkeltette - erről itt olvashat.

Érdekes vagy pocsék tévéműsort, reklámot látott? Mi zavarja a képernyőn? Kérdése, aggodalma, sztorija van? Írja meg nekünk!