Már csak kilenc énekes maradt a Megasztárban

Vágólapra másolva!
Az október 22-i Megasztár-döntőben Patai Anna és a Fivérek kapták a legkevesebb voksot, a zsűri pedig másodjára is előbbit tartotta versenyben.
Vágólapra másolva!

A Megasztár 5. évadjának október 22-i döntőjében a zsűri leginkább Gusztos Bence produkcióját húzta le (a fiatal előadó egy Fenyő-slágerrel, a Csavard fel a szőnyeget című házibuli-dallal próbálkozott, és jó szót nem kapott Friderikuszéktól), miközben a legtöbb dicsértet a négyestől talán Tolvai Renáta zsebelte be, aki Karády Katalintól a Mindig az a perc című örökzöldet adta elő. Őt Eszenyi Enikő külön kiemelte a végén: "kiragyogott a kórusból" - mondta róla a közös produkció végeztével.

A nézői szavazatok alapján az utolsó reklámblokk előtt az elsőként fellépett Giorgio és az utolsó előttiként színpadra kerülő Lakatos Yvette álltak a lista végén, a kereskedelmi szünet után pedig annyiban változott a helyzet, hogy az Akad, amit nem gyógyít meg az idő sem című Cserháti Zsuzsa-dallal előrukkoló lány kikerült a veszélyzónából, de lecsúszott kiesőhelyre Gusztos Bence.

Liptai Claudia és Till Attila igen ráérősen jelentette be a biztos továbbjutókat, a végtelenségig elhúzva a műsor fináléját. A show végén borult az addigi sorrend, Presser Gáboréknak a Fivérek nevű formáció és Patai Anna közül kellett választania, és elsőre nem is sikerült, mert ketten az együttest tartották volna benn, ketten meg a kislányt. A zsűri végül Patai Annának szavazott bizalmat, akárcsak egy héttel korábban.