Tízmilliót lehet nyerni almapakolással az RTL Klub új vetélkedőjében

Vágólapra másolva!
Már keresi az RTL Klub az őszre tervezett új vetélkedőjének a játékosait. Egy talányos szpot már fut a csatornán: a Minute To Win It magyar verziójáról van szó, amely itthon Egy perc, és nyersz címen fut majd. Egyszerűnek tűnő, iskolai vetélkedőkre jellemző feladatok gyors elvégzésével tízmilliót vihet haza a nyertes.
Vágólapra másolva!

Várhatóan még 2011-ben elindítja az RTL Klub az Egy perc, és nyersz című vetélkedőt, amelyet az [origo] megkeresésére Herman Péter, a csatorna kreatív producere "helyes, látványos, nagy, családi vetélkedőnek" aposztrofált. "Nem kvíz, de pénzért játszanak a játékosok. A Legyen Ön is milliomos!-hoz hasonlóan itt is van nyereményfa, minden véghezvitt feladat után növekedik az összeg, a végén pedig tízmilliót nyerhet a játékos" - magyarázta.

A vetélkedő egy színpadon zajlik, tíz játék után lehet megnyerni a fődíjat. Az összeg minden elvégzett feladattal duplázódik, két fix szint van, amelyet ha már elért a próbálkozó, akkor az addig összegyűjtött pénzt már mindenképp hazaviszi. Minden feladat elvégzésére egy perce van, az adás alatt pedig összesen három "élete", azaz kétszer ronthat. Ha nem sikerül valami, mondjuk, egyensúlyozni húsz anyacsavarral, akkor a szereplő a játékot abbahagyja, és az addig nyert összeggel - vagy üres zsebbel - távozik. A feladatok egyszerűsége vonzó lehet, mert kvíznél még le lehet bőgni, ha valaki az égvilágon semmit sem tud Shakespeare-ről, de aligha cikizi majd az adásnap után a kolléga azt a versenyzőt, aki nem tudott elkapni a szájával egymás után húsz, levegőbe dobott mogyorót.

A feladatok általában otthon is fellelhető háztartási eszközökkel is elvégezhetők, csak ügyességet, nagy ritkán erőt igénylők. Van olyan, hogy kártyalapokat kell hajigálni egy függőlegesen félbevágott görögdinnyébe (cél, hogy a pikk nyolcas beleálljon a gyümölcsbe), máskor almákat kell pakolni egymásra, vagy pizzásdobozzal kell legyeznie a versenyzőnek három darab tojást, úgy, hogy beterelje azokat egy meghatározott helyre a színpadon. Másnak két pihetollat kell a levegőben tartania, úgy, hogy nem ér hozzájuk (tehát felfelé kell fújni őket), majd a következő feladatban egy perc alatt száz papír zsebkendőt kell kihúzni egy dobozból, amelyből egyszerre csak egy jön ki. "Bárki otthon megcsinálhatja otthon a gyerekekkel, ez benne a jó. Családi szórakozás lesz, de felnőttek szerepelnek majd nálunk" - tette hozzá a producer.

Nézzen bele:

Van, ahol hetiben ment, van, ahol napiban: az RTL Klub még nem döntött, vagy nem akarja elárulni, milyen gyakran lesz képernyőn a vetélkedő. A műsorvezető neve sem ismert: ha lesz Való Világ 5, és azt Sebestyén Balázs vezeti, akkor ő logikusan kiesik, mert az X-Faktor viszont biztosan elrajtol. Erről azt nyilatkozta ugyan, hogy nem érezte magát túl jól benne, de az első széria vele együtt is nagyon nézett volt, az RTL Klub pedig aligha kockáztat fölöslegesen.