Tarolt a tiniknél a Vámpírnaplók

Vágólapra másolva!
Átadták a Teen Choice idei díjait: az internetes szavazatok alapján a legtöbb elismerést - akárcsak tavaly - a Vámpírnaplók kapta, de nem panaszkodhat A pletykafészek alkotógárdája sem.
Vágólapra másolva!

Augusztus 7-én osztották ki a Teen Choice Awardst, melyet a Fox producerei 1999-ben alapítottak azzal a céllal, hogy a gyermekek szavazatai alapján kiadott Nickelodeon Kids' Choice Awards mellett a valamivel idősebb korosztály, a 13 és 19 év közötti nézősereg is díjazni tudja kedvenceit. A díjat filmes, zenei, sport- és divatkategóriák mellett a televíziós műsorok körében is kiosztják internetes szavazatok alapján.

A korosztály kedvencének a Vámpírnaplók bizonyult, amely összesen öt díjat gyűjtött be, köztük a kedvenc sci-fi/fantasy sorozatnak járó elismerést. Az itt játszó Nina Dobrev és Ian Somerhalder a legjobb, fantasy-, illetve sci-fi-sorozatban szereplő színésznők/színészek kategóriájából is győztesen került ki. A legjobb drámai sorozatnak A pletykafészek, a legjobb vígjátéksorozatnak a Glee - Sztárok leszünk bizonyult, az akciósorozatok versenyében pedig az NCIS: Los Angeles kapta a legtöbb szavazatot.

Forrás: CW

A pletykafészek szereplői, Blake Lively és Chace Crawford a legjobb drámai színésznőnek/színésznek járó díjat is hazavihették, így a produkció összesen három elismerést kapott. A legjobb rajzfilmsorozatnak a Simpson család-ot szavazták meg a tinik, a tehetségkutató műsorok közül az American Idol, a realityk közül pedig a Jersey Shore került ki győztesen. A jelöltek és nyertesek teljes listája többek között itt olvasható.