Gazdag lányok, rendőrbírók, vérszomjas dínók - Az RTL II új sorozatai

Csók és csata (Corazon Apasionado)
Vágólapra másolva!
Az Al Bundyként ismert Ed O'Neill újabb família élén komédiázik, a tirannoszaurusz megbízhatóan gyilkol, a farmra érkező jóképű munkás pedig megfelelően sármos: az RTL Klub október elsején induló új csatornájának műsoridejét zömében tévésorozatok foglalják el, hagyományos heti amerikai szériák, valamint telenovellák vannak a tervben. Összesen 10+2 újonc fog bemutatkozni az első héten.
Vágólapra másolva!

Az RTL mindent elkövet, hogy az új csatornája minél értékesebb legyen a nézőknek, a kábelszolgáltatók számára pedig kihagyhatatlan: utóbbiak ugyanis a földi sugárzású RTL Klub műsoráért nem fizetnek, de az RTL II kábeltévé lesz, amelyet nem terjeszthetnek megállapodás, ellenérték kifizetése nélkül. A tévétársaság így táncos show-t, riportműsort is készít az új tévére, a Friderikusszal visszatérő Legyen ön is milliomos!, illetve a szintén átköltöző Heti hetes mellé - hogy az előfizetők haragos levelekkel bombázzák a szolgáltatót, ha nem veszi be családi csomagjába az új tévét. Azt a csatornát, amelynek műsorideje javát azért sorozatok adják majd: megmutatjuk, melyek ezek, és azt is eláruljuk, hány epizódra lehet berendezkedni.

Egy rém modern család (Modern Family)

Forrás: abc.com

Eddig: 3 évad - 72 rész - szerdán indult a 4. szezonja Amerikában.

Az HBO előfizetői már ismerhetik Modern család címen azt a komédiát, melynél napjainkban nincsen nézettebb Amerikában a kereskedelmi korosztályban. A sorozat egy szép nagy família történetét meséli három részletben: mindenki Al Bundyja, vagyis Ed O'Neill ezúttal új karakter, Jay bőrébe bújik, és egy fiatal feleség, valamint annak gyereke oldalán éli a gazdagok fényűző életét. A másik két család a két gyermeke köré épül: a meleg Mitchell élettársával éppen egy gyereket kíván örökbe fogadni, míg Claire-nek ilyesmi eszébe sem jut, hiszen férjével három saját gyerkőcöt nevel.

-------------------

Életre-halálra (Chase)

Eddig: 1 évad - 22 rész - kinn befejeződött.

Ugyancsak a krimi műfaján próbál egyet csavarni az Életre-halálra, mert bár ebben a sorozatban is a rosszfiúk, általában gyilkosok kézre kerítése a cél, azonban a tettesek kilétét általában már az epizódok legelején megismerjük. A rendőrbírók egy csoportjáról szóló történet tehát nem a nyomok összerakására, hanem a gonosztevők menekülési útvonalának követésére és lehetőleg akciódús elkapására koncentrál.

-------------------

A nagy svindli (White Collar)

Forrás: usa network

Eddig: 4 évad - 56 rész - télen folytatódik a 4. szezonja Amerikában.

A nagy svindli az unalomig ismert krimis sablonokat kívánja feldobni azzal, hogy benne a pandúr, azaz az FBI-ügynök mellett egy rablót is látunk nyomozni, sőt utóbbinak mestertolvaj- és szélhámosképességeit kell általában bevetnie a siker érdekében. Aki pedig azért ódzkodik a krimiktől, mert nincs oda a szörnyűségekért, gyilkosságokért, annak is érdemes megpróbálkoznia a szellemes, New Yorkban játszódó szériával, hiszen hőseink fehérgalléros, úri bűnözők nyomába erednek, s útjukat nem szegélyezik holttestek.

-------------------

Elfelejtve (Forgotten)

Eddig: 1 évad - 17 rész - kinn befejeződött.

Mivel az RTL Klubon szépen megy a Castle, a Dr. Csont, a Helyszínelők, nem csoda, hogy újabb krimisorozatot vett a társaság: ebben is van némi csavar. Az Elfelejtve egy önkéntesekből álló csoportról szól, akik olyan gyilkosságok ügyében nyomoznak, melyekben a rendőrség nem tud előrelépni, s az áldozatokat nem tudták azonosítani, azaz kvázi elfeledkeznek róluk. A nyomozásba bevont civilek mindegyike saját szakterületében segíti a munkát, de ha szükséges, a csoport az egész Amerikát befonó hálózattól is segítséget tud kérni.

-------------------

Terra Nova - Az új világ

Forrás: fox

Eddig: 1 évad - 13 rész - kinn befejeződött.

Steven Spielberg neve sem kell a Terra Nová-hoz (pedig ott van a producerek közt), valószínűleg nagyon sok néző figyelmét felkelti hőseit a jövőből a dinoszauruszok korába visszarepítő sorozat, melynek középpontjában egy család áll, akiknek az útját kísérhetjük végig, azt, miképp illeszkednek be egy idegen világban, hogyan alkalmazkodnak az igencsak megváltozott körülményekhez. A helyzetet persze bonyolítja az is, hogy az új világ közel sem olyan idilli, mint amilyennek tűnik, látszólag egy lázadó csoport próbálja meggyengíteni a vezető hatalmát.

-------------------

Az utazó (Journeyman)

Eddig: 1 évad - 13 rész - kinn befejeződött.

A Terra Nova - Az új világ mellett az RTLII egy másik időutazós sorozattal is előrukkol. Az utazó nem mai darab, ez abból is látszik, hogy a Grace klinika egyik főszereplője, a picit fiatalabb Kevin McKidd játszik benne. McKidd egy újságírót alakít, aki valamilyen okból kifolyólag a múltban találja magát, s csak akkor tud visszatérni a jelenbe, ha ott segít valakinek, vagy végrehajt egy feladatot. Ráadásul idővel érdekes összefüggésekre is fény derül az időutazással kapcsolatosan.

-------------------

Minden lében négy kanál (Burn Notice)

Forrás: usa network

Eddig: 6 évad - 90 rész - a 6. évad novemberben folytatódik Amerikában.

Az RTL Klubon már lehetett látni néhány részt a Minden lében négy kanál-ból, mielőtt lekerült volna a műsorról. A történet egy ügynökről szól, akit minden magyarázat nélkül elmeszelnek, s ezért Miamiban rejtőzik el, ahol régi barátjával és volt barátnőjével vállal el különféle megbízásokat, miközben folyamatosan keresi azt, hogy kinek köszönhető az elbocsátása. A nem kicsit komikus sorozat egyik nagy erénye a narrálás, valamint a vizuális történetmesélés manipulálása, az időtekercselés, vagy a képernyőre irkálás.

-------------------

Kőgazdagok (Privileged)

Eddig: 1 évad - 18 rész - kinn befejeződött.

Sok fiatal pályakezdő ismerhet magára a Kőgazdagok cseppet sem kőgazdag főhősnőjének problémáit látva, ugyanis Megan Smith hiába rendelkezik diplomával, nem tud előrejutni az életben, így elvállalja egy valóban kőgazdag nő ikreinek gondozását, felügyeletét. A gond csak az, hogy a két tinilányt nem érdekli az iskola, csak a magamutogatás és a bulizás, egy szolgálónak pedig nem szívesen engedelmeskednek.

-------------------

Csók és csata (Corazón apasionado)

Forrás: telemundo

Eddig: 79 rész - befejeződött.

Nem csak Dél-Amerikában gyártanak telenovellákat, azaz olyan napi sorozatokat, melyek nem éveken át hömpölyögnek, hanem bizonyos számú epizód után befejeződnek. A Csók és csata, illetve további két telenovella az RTLII műsorán Észak-Amerikában készült a Telemundo csatorna közreműködésével, spanyol nyelven. A történet főhőse Patricia, aki két lánytestvérével él nagyanyja házában, s egy korábbi tragédia következtében meglehetősen ridegen és elutasítóan bánik a férfiakkal. Azonban egy nap új munkás érkezik a birtokra...

-------------------

Több mint testőr (Corazón valiente)

Eddig: Már majdnem 140 rész, és még mindig tart.

A Több mint testőr főhőse természetesen egy testőr, sőt rögtön kettő is. Azonban ezúttal nem marcona Kevin Costnerben kell gondolkodnunk, hanem testőrnőkben. Egyrészt Angelában, akinek az édesapja az életét áldozta fel egy ügyfele kislányáért, másrészt Samanthában, aki az a kislány volt, s egyben Angela barátnője. Felcseperedve a két lány külön utakon kezd el járni, amikor is a sors furcsa szeszélyének köszönhetően ismét találkoznak, majd Angela úgy dönt, hogy Samanthához (és édesapjához) hasonlóan ő is testőr lesz.

-------------------

Szalamandra (Mi corazón insiste)

Forrás: telemundo

Eddig: 133 rész - befejeződött.

Az ugyancsak amerikai telenovella egy fiatal párról szól, amely Las Vegasba szökik, azonban a szülők olyannyira ellenzik a fiatalok kapcsolatát, hogy tőrbe csalják és szétválasztják őket - a lány öt évet börtönben kényszerül eltölteni. Ott persze folyamatosan az tartotta benne a lelket, hogy kiszabadulva ismét együtt lehet a kedvesével, azonban a sors furcsa fordulatokkal téríti el eredeti tervétől.

-------------------

Végső akarat (Elveda Derken)

Eddig: 51 rész - befejeződött.

Az USA-ban gyártott spanyol nyelvű szappanoperák között kissé idegen a Végső akarat, mely Törökországból származik. Az állítólag egyszerre drámai, romantikus és szívbemarkoló történet főhőse megtudja, hogy halálosan beteg, azonban ezt eltitkolja a családja elől, inkább ott hagyja őket, hogy minél kevesebb fájdalmat okozzon férjének és gyerekeinek. S ha mindez nem lenne még elég, új anyát is talál a kicsiknek, akivel összehozza a férjét, aki nem is sejti, hogy ki mozgatja a szálakat a háttérben.