Rendőrök vitték be a Voice énekesét

tv2 voice
Vágólapra másolva!
Gájer Bálintot 21 évesen a német hatóságok toloncolták ki, lejárt vízummal, megfelelő papírok nélkül dolgozott az országban.
Vágólapra másolva!

Gájer Bálint tagja a Voice 24-es mezőnyének, péntek este lép fel élőben. Az énekesnek most rendben mennek a dolgai, de a Blikknek elmesélte, hogy korábban voltak zűrös ügyei.

"Németországban, egy fagyizóban voltam pultos és felszolgáló. Már a szezon vége felé jártunk, amikor egyszer csak megjelentek a munkaügyi hivatal ellenőrei az üzletben. Én persze egyedül dolgoztam aznap, munkavállalási és minden egyéb szükséges papír nélkül, mert időközben lejárt a vízumom. Akkor még nem voltunk tagja az uniónak, így sokkal szigorúbban vették azt, ha egy egykori vasfüggöny mögötti országból valakit elkaptak. Rendőröket hívtak, akik vittek is az őrszobára, és a kihallgatás után le is tartóztattak. Nagyon megijedtem, főleg amikor kattant a cella zárja mögöttem, előtte ujjlenyomatot vettek, rendőrségi fotót csináltak rólam és nyilvántartásba vettek" - nyilatkozta.

Forrás: tv2 voice

Egy éjszakát töltött ott, utána rögtön fel is tették egy határra menő buszra. Senkitől sem tudtott elbúcsúzni, a fagyizó tulajdonosaira sem nagyon számíthatott, hiszen ellenük is eljárás indult, mert feketemunkást alkalmaztak.