Akkor majd hívom a Hollósi Fricit! - majdnem ő lett a Dallas Jockeyja

meghalt Hollós Frigyes
Vágólapra másolva!
Kevesen tudják, hogy a kilencvenes évek elején, amikor a kultikus Dallas szinkronizálása kezdődött, nem kizárólag Kránitz Lajos volt a jelölt Jockey magyar szinkronjára.
Vágólapra másolva!

Amikor a Dallas magyar szinkronját kiadták, Kránitz Lajos volt az első jelölt Jockey szerepére, de Hollósi Frigyes neve is felmerült. Hazai György szinkronrendező elmondta, hogy mind a két művészt kiválónak találta a szerepre, a végén a hosszabb távú elfoglaltságok miatt döntött Kránitz mellett.

"Lajos a maga sajátosan morgós, dörmögős stílusában többször jelezte nekem, hogy már fárasztja a sok texasi intrika, és esetleg tovább lépne" - emlékezett Hazai. "Semmi gond, mondtam neki, mehetsz, de akkor majd helyetted hívom a Hollósi Fricit!"

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Mosolygósan morgós kollégaként emlékezett Hollósi Frigyesre kolléganője Zsurzs Kati, akivel a Csengetett Mylord? című angol vígjátéksorozat szinkronizálása során dolgoztak együtt. "Mivel a rendező ragaszkodott ahhoz, hogy mindenki együtt legyen a mikrofonok előtt, ezért rendszeresen éjszaka, a színházi előadások után vettük fel az aktuális jeleneteket" - mesélte a színésznő az [origo] megkeresésére.

"A kor legnagyobb színészei gyűltek össze éjszakánként a stúdióban. Nagyon jó volt a hangulat, mindenki kiválóan bírta a hajnali munkavégzést. Hollósi Frigyessel mindig nagyon örültünk egymásnak, ahányszor csak találkoztunk. A Csengetett Mylord? szinkronizálását az egész stáb folyamatosan végignevette, amihez Frici is hozzájárult humorával. Nagyon nehéz elképzelni őt betegen, mert mindig erős jelenléte volt, bármilyen társaságban is futottunk össze. Rettentően fog hiányozni mindenkinek" - tette hozzá.

Vidám oldala mellett emlékezhetnek a sorozat rajongók a Murder One című kiváló krimisorozat tántoríthatatlan főügyészének hangjára is, a Harry Potter-fanok pedig a hatalmas Hagrid zengő orgánumát köszönhették neki.

Korábban: Elhunyt Hollósi Frigyes