A Csajok is örülhettek a Golden Globe-nak

Csajok Golden Globe
Vágólapra másolva!
Január 13-án (magyar idő szerint január 14-én hajnalban) immár 70. alkalommal osztották ki a Golden Globe-díjakat. A drámai sorozatok közül a Homeland nyert, a könnyedebb szériáknál a Csajok futott be; Julianne Moore és Kevin Costner is kapott díjat.
Vágólapra másolva!

A Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége (HFPA) idén immár 70. alkalommal osztotta ki a Golden Globe-díjakat, a mozifilmek mellett tévés produkciókat is elismert. A gála házigazdája Tina Fey és Amy Poehler volt, akiket A stúdió, illetve a Városfejlesztési osztály című sorozatokból ismerhet a közönség.

A drámai szériák közül - ahogyan tavaly is - a Homeland került ki győztesen, a vígjátéksorozatok versenyében viszont egy friss induló, a Csajok bizonyult a legjobbnak. A minisorozatok és tévéfilmek közül a John McCain és Sarah Palin 2008-as választási kampányát bemutató Versenyben az elnökségért kapta a díjat.

Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter
Hárman a Csajok négy főszereplőjéből - középen Lena Dunham

Az itt Sarah Palint játszó Julianne Moore-t is díjazták, az ő párja - vagyis a minisorozatban, illetve tévéfilmben feltűnő legjobb színész - Kevin Costner lett, akit A Hatfield-McCoy viszály című történelmi filmben láthatott a közönség. Ugyanebben a kategóriában ők nyerték az Emmy-díjat is tavaly.

A legjobb drámai színésznő a Homeland-ben látható Claire Danes lett (szintén tavalyi Emmy- és Golden Globe-díjas), a komikák közül pedig Lena Dunham vihette haza a díjat, aki a Csajok-nak nemcsak főszereplője, de írója és producere is. A férfi színészek közül Damian Lewis (Homeland), illetve Don Cheadle (Gátlástalanok) teljesítményét ismerték el.

Forrás: AFP/Getty Images/Kevin Winter
Julianne Moore az Emmy után a Golden Globe-ot is megkapta

A mellékszereplőknél nincs külön drámai és vígjátéki kategória, itt a Downton Abbey színésznője, Maggie Smith, illetve a Versenyben az elnökségért McCainje, Ed Harris zsebelhette be a díjat. A jelöltek és nyertesek teljes listája a Golden Globe honlapján vagy akár a Wikipedián is olvasható.