Ha ez bejön, nem lesz többet Való Világ

éjjel-nappal budapest
Vágólapra másolva!
Ha a hosszú távra, évekre tervezett Éjjel-nappal Budapest bejön nézettségben, akkor nem lesz többet Való Világ - legalábbis az RTL Klubon biztosan nem, esetleg majd valamikor 2014-ben az RTL II-n. A realitynek tűnő fikciós szériát komolyan veszi a csatorna, hiszen a hetes sávba tolja, A Kód és az Egy perc és nyersz helyére, ráadásul naponta.
Vágólapra másolva!

Mint korábban megírtuk, új, napi sorozattal, egyfajta VV-pótlékkal rukkol elő az RTL Klub februárban: a történetben egy Joe becenevű fiatalember örököl egy hatalmas lakást Budapesten, de eladni nem akarja, inkább minden szobába (nyolc van összesen) befogad egy-egy albérlőt. Az alapszituáció tehát kicsit olyan, mint a Lakótársat keresünk-ben, várható botrány, szerelem, csábítás, nyilván rendőrségi ügy, baleset, esetleg halál is. A sorozatból idővel kikerül pár karakter, költöznek be mások, új lehetőségeket adva a kapcsolati szálakat építő forgatókönyvíróknak (akik nagyjából 80 százalékban magyarítják a német Berlin - Tag und Nacht sorozatot).

Fotó: Mudra László [origo]
További képekért kattintson!

A szereplőket hosszan válogatta a csatorna, és még most is zajlik casting, hogy meglegyen az utánpótlás: mindig szükség van újabb beköltözőre, haverra, tíz éve eltűnt testvérre. A főszereplők húsz és harminc közöttiek, páran harminc fölött: az [origo] kérdésére a produkció részéről elmondták, hogy nem tartanak attól, hogy csak a tinédzserek és a huszonéves városiak kattannak rá a sorozatra, erősen bíznak benne, hogy a negyveneseket is érdekelni fogja. (A reklámozók számára az ötven fölöttiek már nem annyira izgalmasak, így nem a teljes lakosságban méri magát a csatorna). Mindenki amatőr, a helyzetet, a sztori fő irányát megkapják, de szövegkönyv nincs: saját szókincsükkel, saját kifejezésmódjukkal, gesztusrendszerükkel kommunikálnak a karakterek, amitől várhatóan élőbb és egyben nyersebb lesz a produkció, mintha bizonyos manírokat nehezen levetkőző, néha jelenetet túljátszó színész adná elő a jeleneteket.

Fotó: Mudra László [origo]

A szereplők teljesen ismeretlenek a nagyközönség számára, ez tudatos szelekció eredménye. Nádai Anikó az, ki valamennyire ismert a Való Világ 4 miatt, őt arról kérdeztük, hogy elégtétel-e neki, hogy bekerült egy ilyen sorozatba - ismerve, hogy a valóságshow után a médiában szeretett volna maradni, akár műsorvezetőként, akár a háttérben. "Nem nevezném ezt elégtételnek, inkább egy nagy lehetőség. Szeretem ezt csinálni. Igazából egyikünknek sincs komoly tapasztalata, noha annak idején, amikor még kislány voltam, Baján játszottam pár darabban. De a sorozatforgatás, filmezés igazi kihívás."

Fotó: Mudra László [origo]

Karaktere utolsóként költözik be az ingatlanba, de nincs tudomása arról, hogy a válogatás során hányadik fix ember lett. "Én az RTL Klubnak korábban A gyanú árnyékában című produkcióban dolgoztam a szereplőválogatás során, de ennek a sorozatnak a háttérmunkájába nem láttam bele. Folyamatosan ment a casting, annyit tudok. Nem kell megjátszani magam, a karakterem épp olyan, mint én, egy megosztó személyiség. Amit láttak belőlem az emberek a villában, az vagyok, függetlenül attól, hányan szeretnek" - mesélte.