Baljós legendák foglya a kisváros

telihold
Vágólapra másolva!
Az április 6-án este induló Telihold-at az AXN adja itthon, az Internátus és a Bárka híveinek részben kötelező darab, de rákaphatnak az amerikai vagy francia misztikus sorozatok hívei is. Noha az elmúlt években a vámpírok uralkodtak, egy ideje feljöttek a zombik, itt viszont farkasemberek tűnnek fel az indokoltnál nagyobb mennyiségben.
Vágólapra másolva!

Mint egy Odaát-epizód, úgy indul a Telihold című spanyol sorozat: kellemes, derűs zenei aláfestés mellett autózik egy anya és lánya egy szép erdei úton, hatalmas fák közt. Rájuk esteledik, egy nagyobb termetű lény kiront a fák mögül, elütik, de hiába horpad be a kocsi eleje, törik szét a szélvédő, az állat eltűnik a sötétben. A lány egy másik kreatúrát pillant meg a sűrű bokrok közt, ezzel meg is van az alaphelyzet: védtelen nők, sötét erdei út, egy adag misztérium.

A folytatásban beérnek egy igencsak kihalt spanyol kisvárosba, ott egy sánta fiútól megtudja a lány, hogy a környéken vannak mindenféle nyomasztó, baljós legendák, majd kibontakozik a kötelező családi viszály apa és lánya közt (a spanyol sorozatok nem élnek meg a helyi piacon nagy szerelmek, szép férfiak és családi viszályok nélkül, függetlenül attól, krimiről, komédiáról vagy horrorról beszélnünk). A néző eztán már ösztönösen érzi, hogy közeleg az első dráma: a pap az éjszaka közepén egyedül imádkozik a templom közepén, a bicegő fiút meg erősen leteremti az anyja, hogy ne fecsegjen zagyvaságokat.

Forrás: antena3
Forrás: antena3


Telihold,A Bárka

A Luna, el misterio de Calenda 2012-es sorozat, az első menet 12 részes volt, Spanyolországban most megy a második évad.