Mélyről jönne fel a Vundersőn és Zuperszexi

Vundersőn és Zuperszexi
Vágólapra másolva!
A keserves díszlet még a régi, a konferanszié szerepe még mindig értelmezhetetlen, de legutóbb legalább nem alkalmazták szerencsétlen Pákót, akinek annyi a kunsztja, hogy makog, és nem tud magyarul. Ránéztünk, fejlődött-e az RTL vasárnap esti talkshow-ja.
Vágólapra másolva!

A Vundersőn premierje zavarosnak, kapkodónak és erőltetettnek tűnt, meg is kapta a magáét az internetes portáloktól, osztották bőszen a kommentelők, a Facebookra posztolók. Sebestyén Balázs idegesítően vibrált, kiskamaszként vihogott, a nézők pedig szépen elkapcsoltak – ezt jelezte világosan a Nielsen görbéje. „Kaptunk hideget-meleget, de inkább csak hideget" – reflektáltak a támadásokra a műsorvezetők, de a későbbi adásoknál is végig esett a nézettség, csak a Csobot–Istenes páros tudta megállítani a zuhanást. Adtunk egy hónapot a műsornak, hogy kiforrja magát, kinője a gyerekbetegségeit: mit tudnak most a hét tradicionálisan legnézettebb estéjén, a legjobb felvezetéssel (X-Faktor döntés), este kilenckor, azaz kiemelt időpontban? Sikerül visszakúszni 20 százalék fölé?

Forrás: RTL Sajtóklub

Láthatóan az adásmenet letisztult, már nem akarnak belegyömöszölni mindent a show-ba a kreatívok, mint az elején, nincs benne számtalan blokk és alrovat, tovább nincs már benne a hol Obamának, hol Onyutha Juditnak öltöztetett szerencsétlen Fekete Pákó, akin amúgy is Balázs derült a legjobban, holott a tévézőnek kellett volna. A bulvárbohócot kivette tehát a produkció, vagy csak nem ért rá beöltözni Mike Tysonnak vagy Tina Turnernek, változatlan maradt viszont az ízléstelen és meghökkentő díszlet. A rémálom hátteret a konferanszié sem tudja feledtetni, ugyanis teljesen súlytalan a behívott humorista vagy színész jelenléte – Boros csak három adásban volt, de ő sem nyújtott maradandót.

Forrás: RTL Sajtóklub

Úgy látszik, hogy a szexuális tréfákkal való nyitás előírás a műsornál, mert az egy héttel korábbi heregolyós vonalat a legutóbbi adásban péniszhosszra cserélték, biztosítva azt, hogy a prűdebb nagymamák azonmód a távirányító után nyúljanak sopánkodva – de ez nem baj, ők amúgy sem férnek bele az RTL Klub célcsoportjába, de a januártól a 18–59-re átálló TV2-ébe sem.

Forrás: RTL Sajtóklub

Később akadtak szórakoztatóbb percek: strucclovaglással vegyített magyarkodás következett, a bekötött szemű Vadon Janinak ostorral kellett köcsögöket leverni, majd egyre csípősebb paprikákat teszteltek. Már-már a Jackass juthatott a tévézők eszébe, ők szerették kínozni magukat pár poén, egy jó snitt kedvéért – de a Vundersőn különben is hibrid, nem csak a 2001-ben véget ért, három évadot megélt Jackassből, hanem a 2005-ös Rettegés foká-ból és a Kész átverés-ből is emel át átverős szkeccseket (ez utóbbi műsort amúgy Sebestyén is vezette egy jó darabig).

Autóverseny és kínzás

Látványnak ott volt egy már-már izgalmas autóverseny, a Bazsó–Winkler duó előzgette a Vadon–Sebestyén páros autóját , ezt követte egy vakteszt, elegáns termékelhelyezéssel: a TotalCar műsorvezetőit beültették három autóba, és csak tapintás, szaglás alapján megmondták, melyik gyártó melyik modellje van alattuk. A tévéző populáció szereti kiröhögni a celebeket, így kapott pár beszólást Hajdú Péter, akit amúgy is szeretnek utálni (egykori párja, Bálint Antónia is vendég volt), Bogdán Csabát mellbimbóról kellett felismerni, láthatóan előnytelen fotók közül szelektált a stáb.

Forrás: RTL Sajtóklub

Később VV Éva bizonygatta keservesen, és nem túl hihetően, hogy annak ellenére is tud érdekes lenni a bulvárlapoknak, hogy hónapokkal ezelőtt letette a poharat. A műsor végére a Való Világ-széria óta köztudottan ideggyenge Éva szívatása maradt: őt kínozták bogarakkal, csúszómászókkal, ő meg közben énekével kínozta a nézőket.

Forrás: RTL Klub

A műsor tehát továbbra sem az értelmiség nívós szórakoztatásáról szól, de ez nem is feladata egy főműsoridős show-nak az RTL-en, félreérti a kereskedelmi tévézést az, aki költőket és filozófusokat vár. Az első adásokhoz képest átláthatóbb és gördülékenyebb, pár jó ötlet akadt a legutóbbi műsorban is, a celebek cikizésében azonban még van hová felnőnie – például a műsorrendben utána következő Showder Klub-hoz. Társadalmi témákat is ígértek a szerkesztők az elején, ezekből viszonylag kevés volt, a hétköznapok valóságára lehetne még reagálni, megfelelő mennyiségű iróniával.

Forrás: RTL Sajtóklub

A műsor amúgy 19,3 százalékkal ment a 18–49-es korosztálynál, az előtte lévő X-Faktor 29,9-et produkált. A teljes lakosságból 751 ezren követték a vasárnapi talkshow-t, így 14. a heti listán.