Borbás Marcsi közleményben válaszolt

Borbács Marcsi interjú Bella Brigivel Budapesten 2015 január 26-án Borbás Marcsi interjú Bella Brigivel Budapesten 2015 január 26-án
Borbács Marcsi interjú Bella Brigivel Budapesten 2015 január 26-án
Vágólapra másolva!
Meglepve olvasta a Bors február 23-i nyomtatott számában, valamint az online változatában is a róla írt cikket, amely szerint ő százötvennégy milliót kap évente a közmédiától. A cikkben több ponton is valótlan, illetve a valóságot hamis színben feltüntető állítások szerepelnek - állítja.
Vágólapra másolva!

"A cikk címe alapján arra a hibás következtetésre juthat az olvasó, hogy én magánszemélyként a televíziótól százötvennégy millió forintot kaptam. Azonban ezen állítás nem állja meg a helyét, ugyanis magánszemélyként nem állok szerződéses jogviszonyban a televízióval, azaz a megjelölt összeg nem az én magánjövedelmem" - írja.

Borbács Marcsi Fotó: Szabó Gábor - Origo

Borbás szerint a cikk "sajnálatos módon" kizárólag a számokra összpontosít, és olyan színben tünteti fel, mint aki a különböző televíziós műsorokért óriási pénzeket vesz fel a köztelevíziótól. "Azonban a valóság az, hogy cégünk a műsorok elkészítésére kapott megbízást, ami a műsor teljes költségét magában foglalja. A televízió az elkészült műsorok után fizet és nem a műsorokban való szereplésért nekem, mint magánszemélynek. Az olvasó számára sajnos ez a különbség tétel nem egyértelmű és emiatt téves következtetéseket vonhat le.".

"Úgy látszik, nem minden újságíró számára ismert tény, hogy egy műsor elkészítésének komoly költségei vannak, ugyanis az egyes epizódokon egy egész csapat dolgozik a szerkesztői előkészületektől kezdődően a fogatáson át egészen az utómunkálatok elvégzéséig, mindez több hónapos munkafolyamatot is jelenthet egy-egy epizód esetében. Ennek jelentős költsége van. A Bors elmulasztja bemutatni a médiapiaci környezetet és kiragadja cégünk szerződéseit, azt sugallva az olvasónak, hogy kirívóan magas áron dolgozunk. Ez azonban nem igaz, cégünk az elfogadott átlagos piaci árakon dolgozik" - magyarázza Borbás.

A műsorvezető állítja, hogy többször próbálta visszahívni a Bors munkatársát, aki nem fogadta hívását. "A Bors egyébként ígéretet tett arra, hogy a megjelenés előtt láthatom a cikket. Erről is írásos bizonyítékom van. A cikket soha nem küldték el nekem. A fenti valótlanságok, és a valóságot hamis színben feltüntető állítások közlésével a Bors jogszabálysértést követett el, amely alapján helye van a sajtó-helyreigazítási eljárás megindításának" - írja közleményében.

Másként látja a Bors

A Bors a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, hogy a cikkükben közölt adatok az MTVA honlapjáról származnak. Közölték azt is, hogy Borbás Marcsit a hivatalos weboldalán keresztül keresték meg írásban, a kolléganője pedig megadta az e-mail címét. Péntek délután erre a címre küldték el a levelüket, amiben elérhetőséget is hagytak, de válasz hozzájuk nem érkezett. Az írás így anélkül, hétfőn jelent meg. A Bors közölte azt is, hogy a kollégájuk híváslistáján nem jelent meg Borbás Marcsi száma, a magánszámos hívásokat pedig nem tudja visszahívni. A szerkesztőség végül úgy döntött, mivel Borbás Marcsi nem reagált, azaz nem nyilatkozott, így nem is volt mit egyeztetni -

Borbás Marcsival készült hosszabb interjúnkat itt olvashatja.