Akkora halat fogott, hogy el sem hiszi

Jakub Vágner Óriáshalak nyomban Jakub Vágnerrel Big Fish Man
Vágólapra másolva!
Jakub Vágnernél nehezen találni megszállottabb horgászt: már tizenévesen kinőtte a csehországi folyókat és tavakat, és elkezdte járni a világot a legnagyobb és legritkább halak nyomában. Utazásait a Discovery Channel is nyomon követte, szeptember 20-tól a magyar nézők is végignézhetik, Vágner miként próbál több méteres halakat kifogni az Amazonasból vagy a Kongóból.
Vágólapra másolva!

Nem túlzás azt állítani, hogy Jakub Vágner a világ legnagyobb horgásza, hiszen jó néhány világrekordot tart, amelyek közül a Nemzetközi Sporthorgász Szövetség (IGFA) is elismer párat. Az ő nevéhez fűződik például a legnagyobb óriás arapaima kifogása, miután

2010-ben Ecuadorban a horgára akadt egy 154 kilós példány

– amit persze, a többi halhoz hasonlóan, visszadobott, hiszen végtelenül tiszteli a nála nagyobb és erősebb állatokat.

A piranhák sem tartják vissza

A Discovery Channel új műsora a szeptember 20-án induló Óriáshalak nyomában Jakub Vágnerrel – eredeti címén Big Fish Man –, amelynek általunk látott epizódjában a horgász szintén egy óriás arapaimát próbál kifogni az Amazonasból. Az ottani tájak és emberek bemutatása a horgászat iránt kevéssé érdeklődő nézők számára is izgalmassá teheti a műsort, a többieket pedig bizonyára elragadja Vágner szenvedélyessége.

Nem guppikra vadászik Forrás: Discovery Channel

A férfi ugyanis korántsem a feleségük elől a tópartra menekülő vasárnapi horgászok rezignáltságával veti bele magát a kalandokba – ezer fokon ég, pörög,

már attól is bizsereg a tenyere, ha csak a halra gondol.

Az sem zavarja nagyon, hogy az Amazonas hemzseg a piranháktól, amik folyton felzabálják a csaliját, nem érdekli, ha éjszakákat kell töltenie egy kis csónakban a susnyásban, vagy épp rá kell vetnie magát a felbukkanó, több mint száz kilós halra. De hát miért is zavarná, hiszen ez az élete.

Egy férfi, aki tudja, mit akar

A műsort kétségkívül Vágner karizmája mozgatja, egy olyan férfit ismerünk meg, aki mindig tudja, mit akar, és mindig el is éri azt, miközben rettenetesen csalódott lesz, ha nem elsőre sikerül, és kisiklik a kezéből a nagy hal. Egyszóval megszállott, őrült kalandor, mint a Discovery arcai közül sokan.

– mondja, de ez szerinte nem tarthatja vissza a veszélyes helyzetektől.

A helyi emberekkel, szokásokkal is ismerkedik (középen, pecabottal) Forrás: Discovery Channel

A horgász egyébként is rendkívül nyitott a világra, útjai során rengeteg emberrel összeismerkedik, a helyi halászati technikákra is kíváncsi, sorozatában ezeket is bemutatja.

A széria az egyik legveszélyesebb folyónak számító Kongónál kezdődik,

majd az Amazonas mellett Kanada, Mongólia és Európa vizeinek élővilágát is bemutatja, aminek megőrzése Vágner szerint fontos feladatunk.

Jakub Vágnerrel személyes interjút is készítettünk, ezt a jövő héten olvashatja.