Bombázó nő lett Brad Pittből

12 majom
Vágólapra másolva!
Itthon a Film Cafén fut a 12 majom sorozatváltozata, amelyben Bruce Willisnél, Madeleine Stowe-nál és Brad Pittnél kevésbé ismert színészek öltik magukra azok egykori szerepeit. Bemutatjuk a szereplőgárdát és a főbb alkotókat, hogy ne csak az 1995-ös filmmel, de a mostani, tévés verzióval kapcsolatban is képben legyen! 
Vágólapra másolva!

Terry Gilliam 1995-ös klasszikusából, a 12 majom-ból a Syfy készített sorozatváltozatot, már biztosan lesz második szezon is – miközben itthon a Film Café adja éppen az első évadot. A középpontban itt is egy James Cole nevű férfi áll, aki 2043-ból utazik vissza a jelenbe, hogy megmentse az emberiséget egy vírustól – az ő jelenében ugyanis a mai populáció 93,6 százalékával végzett a kór. A sorozatról bővebben írtunk itt.

Brad Pitt és Bruce Willis az eredeti filmben Forrás: Universal

Az időutazót Aaron Stanford játssza, akit Bruce Willisnél valószínűleg jóval kevesebben ismernek, de azért nem ez az első szerepe.

Már 2000-es játékfilmes debütálását is méltatták a kritikusok,

a Mostohám a zsánerem-ben 24 évesen játszott egy 15 éves fiút, aki beleszeretett a Sigourney Weaver által alakított nevelőanyjába.

A 12 majom előtt a Nikitá-ban kapott komolyabb tévés munkát, illetve ő volt a Traveler – Az utolsó vakáció főszereplője is, miközben már pályája elején feltűnt a Harmadik műszak több epizódjában. Láthattuk az X-Men: Az ellenállás végé-ben, valamint a The Cake Eaters című független filmben Kristen Stewart oldalán.

Aaron Stanford mint James Cole Forrás: Syfy / Film Café

A 12 majom hadseregének felkutatásában Cole-nak a beszédes nevű virológus, Cassandra Railly segít, őt a Hawaiin született Amanda Schull alakítja. A színésznő profi balett-táncos is, ez már a Rivaldafényben című, első filmjéből is kiderült, ez után hét évig viszont nem láthattuk semmiben, visszatért a San Francisco Ballet társulatához.

A Tuti gimi-nek tizenkét részében játszott, de benne volt többek között a Hazug csajok társaságá-ban és a Briliáns elmék-ben is –

Stanforddal a Nikitában is lehetett már közös jelenete,

bár ott csak egy epizódban vendégszerepelt.

Amanda Schull a baletthez is ért Forrás: Syfy / Film Café

A 12 majom harmadik főszereplője az elmegyógyintézetben ápolt zseni, akit az eredeti filmben Brad Pitt alakított. Karakteréből a mostani verzióban nő lett, Jennifernek hívják, és Emily Hampshire játssza – Pitt egykori figurájából azért legalább az emlékezetes tréningfelső visszaköszön:

Forrás: Syfy / Film Café

A kanadai színésznő rengeteg helyi filmben és sorozatban szerepelt már, a 12 majom-mal párhuzamosan viszi a Schitt's Creek című szériát, illetve a Kékpróba öt epizódjában is megjelent 2013 és 2015 között. Emlékezeteset alakított Robert Pattinson oldalán is a Cosmopolis-ban, többek között. Alább még két kép róla:

A 12 majom mellékszereplői között van Barbara Sukowa

– ő Jones, az időgép megalkotója –, aki német színésznőként olyan legendás rendezőkkel is dolgozott együtt a nyolcvanas, kilencvenes években, mint például Rainer Werner Fassbinder (Berlin, Alexanderplatz; Lola), Volker Schlöndorff (Homo Faber) vagy éppen a dán Lars Von Trier (Európa).

Barbara Sukowa is feltűnik Forrás: Syfy / Film Café

A szereplőgárdát Kirk Acevedo (A rejtély), Tom Noonan (A hatalom hálójában), valamint a Nikitá-ban szintén látott Noah Bean is színesíti, mindhármuknak van szerepe a történet alakulásában.

Nem véletlen, hogy a Nikitá-ból több szereplő is érkezett a 12 majom-ba, hiszen a kényszerből bérgyilkossá vált nő történetén ugyanaz az alkotópáros, Travis Fickett és Terry Matalas dolgozott – ők ketten jegyezték ezenkívül a Terra Nova – Az új világ-ot is, miközben Matalas a Star Trek két sorozatában, a Voyager-ben és az Enterprise-ban is közreműködött.

Új sorozatuk megírásba a 1995-ös film forgatókönyvíró házaspárja, David Webb Peoples és Janet Peoples is besegített, a produceri teendőket pedig többek között Michael Wray (Hannibal) és Rebecca Kirsch (Bukott angyalok) vállalta magára.

A 12 majom sorozatváltozata keddenként 21 órától látható a Fim Cafén. A cikk megjelenését az AMC Networks International Central Europe támogatta.