Egy darabig biztosan nem indul el a közmédia két új csatornája

MTVA székház
Budapest, 2014. december 19. Az M2 Televízió logója a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai, Kunigunda utcai székháza és gyártóbázisa előtt. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
2016 első felében biztosan nem lesz új MTVA-adó. Gundel Takács Gábor marad talpon, és jön vissza a Mindenből egy van.
Vágólapra másolva!

Egy kulturális és egy tudományos-ismeretterjesztő csatornát is tervez az MTVA, de ezek semmiképp nem startolnak el 2016 első félévében – értesült az Origo. Korábbi sajtóinformációk szerint az egyik 2015 nyarán, a másik 2015 decemberében is elindulhatott volna.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap székháza és gyártóbázisa Forrás: MTI/Zih Zsolt

Mint megtudtuk, a Maradj talpon! 2016 június elejéig lesz képernyőn. Műveltséget igénylő tévés kvíz más csatornán nem megy, a Dunán a Kisvárosi doktor mellett ez a vetélkedő a legnézettebb, így nem csoda, hogy Gundel Takácsra számít a közmédia. Új évaddal jön továbbá a Mindenből egy van és indul egy új, hatrészes sorozat is, Csak színház és más semmi címmel.

Korábban, a Marslakók bukása után volt arról szó, hogy a közmédia nem tett le egy magyar szappanopera gyártásáról, hiszen a napi sorozat erősíti a nézői lojalitást, de úgy tudjuk, az MTVA-nál jelen pillanatban nincs napirenden ilyen műsor gyártása.