Egyetlen gigászi reklám a TV2 új gasztroműsora

A milliomos szakács
Vágólapra másolva!
Elrajtolt a TV2 gasztrovetélkedője, A milliomos szakács azonban első ránézésre sokkal inkább szól egy ismert áruházlánc reklámozásáról, mint a versenyzésről és a főzésről. A sok arcunkba tolt reklám mellett azért akadnak izgalmak: a szakácsok kapkodva futkároznak a bevásárlókocsikkal a pultok között, és profi létükre eléggé meg vannak szeppenve, mikor a zsűri elé viszik az elkészült ételeket.
Vágólapra másolva!

Az áruház belsejében, nagyjából a pénztárak helyén állították fel a főzőpultokat, a zöldségekkel és gabonapelyhekkel megtelt polcok között zajlik a gasztronómiai küzdelem. A milliomos szakács-ban három versenyző süt-főz az azonnali pénznyereményért, az adás végén egyikük tálcáján ott lapul egymillió forint.

Bár a műsorban állítólag profi szakácsok küzdenek meg egymással, elég éles kritikát kaptak a zsűritől, amiben Vrábel Krisztina és Aczél László bírál Széll Tamás oldalán – ez a hármas tényleg szigorú.

Őszinte és szigorú a zsűri Forrás: TV2

Gyorsasági versennyel indul a főzés, a három szakácsnak időre kell beszerezni az alapanyagokat – bevásárlókocsikkal rohangálnak az áruház boltjai között. Ez a rész izgalmas és pörgős, bár a percenként feltűnő logó mellett a másik zavaró tényező, ahogy a kocsikra szerelt kamerákba lihegnek és közvetítenek.

Bevásárlókocsikkal rohannak be a pultok közé Forrás: TV2

Többek közt elhangzott tegnap, hogy "Vajon hol lehet a mangó, Úristen?" és "Lazacfilé, lazacfilé, hol vagy?" , na, ezek a mesterkélt kiszólások nem kellettek volna. Ez a rohanós vásárlás egyébként izgalmas, hiszen a versenyzők nem tudják, mit vesz épp a másik – ha pedig egyezés van a kosarak tartalma között, a később beérkezőnek át kell terveznie a fogását.

A téma épp zöldség-gyümölcs volt, ezekből kellett volna főételt varázsolni, de csak

befigyelt egy halszelet vagy szűzérme a tányérakon.

A főtelek után kihullott egy szakács, így csak ketten vettek részt a villámjátékban és ketten készítettek desszertet a zsűri által összeállított alapanyagokból. Egyikük céklát is kapott, amiből egész szép édességet varázsolt, végül azonban nem az övé lett a pénznyeremény.

Az áruházban főznek a versenyzők Forrás: TV2

A versengés izgalma nem igazán jött át, Széll Tamásnál csak a három versenyző izgult jobban a kamerák láttán, de így is élvezhető volt a műsor. Jó volt végre egy egészen más zsűrit látni, mint a korábbiak, Rákóczi Feri ebben a műfajban is hozta a formáját és izgalmas feladatok elé állítják a versenyzőket - a műsorvezető páros közt is megvan az összhang.Jövő hétfőn folytatódik a verseny, új arcok érkeznek az áruház konyhaszigetére.