Sean Penn beperelte az Empire alkotóját, Lee Danielst, szerinte az író-producer megrágalmazta őt egy interjúban.

A kétszeres Oscar-díjas Sean Penn a bírósághoz fordult, becsületsértés miatt tízmillió dollárt követel Lee Danielstől. Az Empire alkotója a családon belüli erőszakkal vádolt Terrence Howardot védte meg a The Hollywood Reporternek adott interjúban, azt találta mondani, hogy a színész "nem tett mást, mint Marlon Brando vagy Sean Penn", amikor megütötte a feleségét.

Szerinte becsületsértést követtek el elleneForrás: AFP/Hector Retamal

A lapnak azóta Penn ügyvédje, Mathew Rosengart is nyilatkozott, úgy véli, védence túl sok támadásnak volt kitéve – az utóbbi időben jórészt alaptalanul –, amit nem tűrhet tovább szótlanul.

Pennt korábban valóban többször bajba sodorta hirtelen természete, volt, hogy fotóst ütött meg, 1987-ben börtönben is ült, miután megvert egy statisztát. Az ügyvéd ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy Pennt soha nem ítélték el családon belüli erőszak miatt – igaz, volt feleségével, Madonnával volt ilyen ügye, állítólag egy székhez kötözte és úgy verte az énekesnőt.

A színész közben azt is Daniels szemére vetette, hogy csak azért védi Howardot, mert ezzel is a saját sorozatát reklámozza – annak ugyanis Howard a főszereplője.