Épp 12 éve nyerte meg Tóth Vera az első Megasztárt

Megasztár-finálé, 2004
Vágólapra másolva!
2004. április 3-án nyert Oláh Ibolya előtt. Az első széria erejére jellemző, hogy az azóta befutott Gáspár Laci csak vígaszágról tudott bejutni a legjobbak közé, majd végül harmadik lett.
Vágólapra másolva!

Az első széria 2003-ban, a második 2004-ben, a harmadik 2005-ben, a negyedik 2008-ban indult, az ötödik 2010-ben, a hatodik 2012-ben startolt. A műsor stábja, zsűrije, kreatívja rendszeresen változott, ám a férfi műsorvezető Till Attila maradt. A Megasztár ugyan hasonlított külföldi show-kra, mint a Pop Idol, azonban saját fejlesztés volt: az első döntője után a rivális RTL Klub egész oldalas újsághirdetésben gratulált a TV2-nek és az énekeseknek: ma már ez teljességgel elképzelhetetlen lenne.

Megasztár-finálé, 2004 Forrás: TV2

Tóth Vera nyert tehát, Oláh Ibolya és Gáspár Láci előtt, aki ráadásul vigaszágról került be a show-ba, azaz majdnem kipottyant. Kandech Evelyne, Schmidt Vera, Nagy Edmond, Szabó Leslie előkelő helyen végzett, de ebben az évadban szerepelt még Schmidt Barbara, Dér Heni, aki azóta is sikeres, Mujahid Zoltán, a szakmában változatlanul jelen lévő Galambos Dorina és Aczél Gergő.

Az Origónak erről is mesélt: "A Megasztár hirtelen hozta meg a hírnevet, pillanatok alatt felkapott sztárok lettünk, és az elején még fürdőztünk is ebben a sikerben. Később már terhessé vált a hírnév súlya, ez érthető, hisz akkora adagban kaptuk meg, és olyan gyorsan, hogy nehéz volt feldolgozni. Emlékszem, amikor véget ért, csak ültem a szobámban, és

Egyszerre hiányzott, és volt túl sok. Mindenesetre nem csinálnám másképp. A sajtó túlbuzgó viselkedését leszámítva minden pillanatát élveztem" - mondta. Nagyinterjúnkat itt olvashatja.

Szavazzon!

Nézte az első Megasztárt?

Alább mutatjuk a Megasztár első évadjának döntőjét, a legvégét, amikor Oláh Ibolya fejét ingatja, vállát vonogatja, mint aki jelzi, hogy itt úgysem nyerthet - majd látható Vera öröme, vígan ugrál, miután Tilla az ő nevét kiabálja: