Kilenc Bud Spencer-film lesz mostanában a tévében

Bud Spencer és Terence Hill a Szuperhekusok című filmben
Bud Spencer és Terence Hill a Szuperhekusok című filmben
Vágólapra másolva!
Meghalt a magyarok egyik kedvenc moziszínésze, Bud Spencer, akinek filmjeit ezrek nézték újra és újra minden gond nélkül, ha a tévében ráakadtak. Megvizsgáltuk, mely tévén, mikor láthatja újra az olasz színész felejthetetlen pofonjait, a hagymás babot, a pisztácia fagyit, a szúrós tekintetet.
Vágólapra másolva!

Bud Spencer-filmeket ismételni 2-3 ezer dollárért több magyar csatornának is megéri, mert gyakran hoznak viszonylag magas nézettséget, sok magyarnak volt kedvence Piedone alakítója, akár Terence Hill-lel együtt, akár magában – Bujtor is róla mintázta Ötvös Csöpi figuráját. 1998 és 2010 között, 12 év alatt 52 alkalommal vetítették például a hazai kereskedelmi tévék a Kincs, ami nincs című Bud Spencer-filmet, és alighanem lemegy még ennyiszer a következő években is.

Bud Spencer és Terence Hill a Szuperhekusok című filmben Forrás: Mokép

Utánajártunk, hány csatornán és mikor találkozhat Bud Spencerrel a napokban (noha várhatóan lesz olyan, amely műsorváltozást jelent be a halálhír hallatán). Az Atyai pofonosztó késői darab, 2002-es, a Filmbox Plus adja, legközelebb holnap, június 28-án, 15.50-kor. Az Őrangyalok sorozatban is szerepelt, azt június 29-én csíphetjük el a Film Manián, 18.25-kor.

A Bombajó bokszolót sokan szerették, a Film+ csatornán tudjuk megnézni legközelebb, július 7-én, 15.15-kor. A Banános Joe 1981-es film, ugyanez a tévé adja június 28-án, 14.50-kor startol. Az RTL-csoport vette meg egy időre több filmjét, így a Seriff és az idegenek is náluk megy, az RTL+ tévén, július 2-án, 18.45-kor.

Családi kép: Bud Spencer, fia és unokája Forrás: Facebook

A Film+ 2 is az RTL-csoport része, nem meglepő, hogy ott is találunk Bud Spencer-filmet, méghozzá az Akit bulldózernek hívtak címűt. 15.40-kor rajtol, július 3-án. Ugyanez a csatorna leadja a Zsoldoskatonát is július 8-án, 17.05-kor. Az Élet vagy halálban is játszott, 1972-es darab, ez ugyancsak a Film+ 2-n kerül adásba, július 1-jén, 16.50-kor.

A Csizmadombi fenegyerek (Akik csizmában halnak meg) két tévén is megy majd, az AMC július 9-én, 14.25-kor kezdi, a Film Cafe július 1-jén, 10.50-kor. A Film Mania a A Pirinyó, a Behemót és a Jófiú (Bosszú El Pasóban) című alkotást veszi elő június 30-án, 14.25-kor.

Bud Spencer-interjúnkat itt leli.

A nekrológot itt olvashatha.