Hajba kaptak a hazai gyerektévék, megy az üzengetés

Spongyabob
Vágólapra másolva!
Előbb a Minimax jelentette be, hogy 2015 legnézettebb gyerekcsatornája lett, majd a Nickelodeon közleményben kioktatta, mondván nem így kell mérni, hanem úgy – és akkor persze más a végeredmény.
Vágólapra másolva!

A tavalyi évben a gyerekcsatornák közül a Minimaxot nézték a legtöbben, a csatorna adásideje alatt (6.00 – 20.00 óra között) a tavalyi év átlagában 11%-os közönségarányt ért el a 4-14 éves korosztályban, és ezzel egyértelműen megelőzte a többi gyerekcsatornát – közölte a csatorna, amely szerint 2015-ben kilencszer nyert a Minimax, azaz az év kilenc hónapjában bizonyult a legnézettebb gyerektévének.

„Ráadásul a Minimaxot választók maradtak legtovább a képernyő előtt, az említett időszakban egy 4-14 év közötti Minimaxot néző gyerek átlagosan 91 percen keresztül nézte a csatornát naponta, jóval hosszabb ideig, mint a többi gyerekcsatornát nézők esetében" – áll a közleményükben.

Spongyabob vagy Franklin a nyertes? Forrás: Origo

A hivatalos nézettségi adatok sajátos szűkítése, egyfajta csoportosítása esetén kétségtelenül kialakítható olyan kategória, amelyben éppen egy másik piaci szereplő, akár például a Minimax kerekedik ki elsőnek - vágott vissza a Nickelodeon, amely szerint a 4-14 éves gyermek korosztály nem csupán reggel 6 és este 8 óra között televíziózik, hanem a családok mai életritmusához igazodva (főleg a nagyobbak) jelentős számban nézik a kedvenceiket este 8 után is.

„Ennek megfelelően a hazai gyerekcsatornák többsége is napi 24 órában sugározza műsorait. Ezért a tévécsatornák teljesítményének az összehasonlítása is csak ezen a teljes körű adatsoron tekinthető korrektnek. A nézettséget az adatok szűrése, szűkítése, egyes tévécsatornák speciális szempontjaihoz igazítása nélkül, a teljes 24 órás adásidőben vizsgálva 2015-ben is jelentős fölénnyel a Nickelodeon bizonyult a legnézettebb csatornának a 4-14 éves gyermekek körében" - közölték.

A csetepatéra a Comment:com figyelt fel előbb.

Szavazzon!

Mit néz a gyereke?