640 ezer magyar szomorodott el szombat éjjel

2016.05.17. 11:11

A Nagy Duett továbbra is vezeti a heti nézettséget, de egymillió néző fölötti eredményt ért el még a Barátok közt és az RTL Híradó is. Az Eurovízió négyórás folyama is sokakat érdekelt.

A Nagy Duett 2016-os kiadása indulása óta remekül hoz a TV2-nek, ezúttal is nyerte a hetet 1 millió 428 ezer nézővel. Felfért még a dobogóra a régi favorit Barátok közt és az RTL Híradó. A Kismenők a negyedik helyen zárt, a Farm az ötödik, és a Drágám, add az életed pedig egészen jól megy a TV2-n, főleg a teljesen reménytelen Hal a tortánhoz képest.

Az Eurovíziós Dalfesztivált átlagosan 640 ezren nézték, de éjjel egyig tartott, és nyilván sokkal jobb számokat hozott volna, ha nem kilenckor, hanem korábban kezdődik. A 21,2 százalékos közönségarány amúgy igen magas a Duna TV átlagához képest, de ezzel együtt a stáb igen csalódott volt, Freddie például bejelentette, hogy ha előre tudja, hogy csak a politika számít a dalversenyen, és nem a zeneiség, akkor ki sem utazik.

Freddie ki sem megy, ha tudja előreForrás: AFP/Jonathan Nackstrand

18-49-ben is a Nagy Duett áll az élen, de ott szorosan tapadt rá a Barátok közt. A fiatalabb nézőknél az Éjjel-nappal Budapest a 3. helyen zárt, majd a Noé című film jön a sorban, ezt is az RTL Klub adta. Utána a Farm, a Dr. Csont és az RTL Híradó található a listán, az M4 Sport pedig a 8. helyet megcsípte a Forma-1-es közvetítéssel, ez 22 %-os közönségarányt tudott.

Forrás: Origo / Nielsen

Heti átlagok

A heti közönségarányt döntetlenre hozta a TV2 azzal, hogy nap közben többen nézik, mint nagy riválisát, és az idősebbeknél is jól áll. A két nagy kereskedelmi tévé 14,3 százalékon áll, a Duna pedig 7,7-re jött fel, nagyban köszönhetően a három eurovíziós adásnak, a zenés show ugyanis javított a keddi, csütörtöki és szombati átlagán. Teljes lakosságban a Cool és a Film+ mögé került az M1, mint az alábbi grafikonon is látható:

Forrás: Origo / Nielsen

A 18-49-es kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub már nem ismert pardont, 14 százalékkal nyert, 3,7 százalékponttal verte a TV2-t. A Film+ és a Cool is 10 százalék körül hozott együtesen, a Duna csak 3,7-re volt képes az ötven alatti felnőtt nézőknél. A SuperTV2, majd a Viasat3 jön a sorban, befért még a top 10-be ebben a korcsoportban a Comedy Central, az RTL II és az M2 mesetévé.

Mai cikkeink