Szorul a hurok a drogbáró nyaka körül

Narcos
Vágólapra másolva!
Kijött egy előzetes a Narcos második, egyben utolsó évadjához.
Vágólapra másolva!

A Narcos 2015 augusztusában debütált a Netflix kínálatában, a tíz részes első évad a 70-es évek végétől egészen a 90-es évek elejéig követte nyomon Pablo Escobar (Wagner Moura) drogbirodalmának kiépülését, és a Kábítószer-ellenes Hivatal (DEA) sokszor reménytelen küzdelmét a kolumbiai kábszermaffiával szemben. Itt a friss előzetes a folytatáshoz:

Egy nagy hibája van az első évadnak: túl gyorsan mutatja be Pablo Escobar felemelkedését, nagyjából az első rész végére már dúsgazdag, befolyásos gazfickó, noha tudtuk volna nézni egy fél évadon keresztül a kezdeti nehézségeket, az elképzelhetetlenül nagy vagyonra szert tett drogbáró birodalmának épülését.

Három fő arc van

A sorozat legalább annyira szól a két amerikai ügynökről, mint Escobarról. Bár a brazil Wagner Moura akcentusa miatt morognak a medellíniek, ő remek választás volt, noha amikor szomorú bociszemekkel néz, nehéz róla elképzelni, hogy bárkit gond nélkül lelövet, mint egy kutyát, legfőbb társait meg péppé veri. Boyd Holbrook és a Trónok harcában is látott Pedro Pascal hiteles a szerepben, jók együtt és külön is, és csak sajnálni tudjuk, hogy egy évad van hátra – hiszen a valós eseményeket feldolgozó, fikciós elemekkel picit feldíszített szériát nem lehet sokáig húzni a történelmi fordulatok ismeretében.

Ki volt Escobar?

Pablo Emilio Escobar Gaviria 1949-ben született és 1993 decemberében halt meg, drogbáróként mérhetetlen vagyont halmozott fel, főképp kokaintermesztésből és -kereskedelemből. Számos beceneve volt (El Doctor, El Patrón, El Padrino, Don Pablo, El Senor, El Magico, El Zar de la Cocaína), élete filmre, de még inkább sorozatra való. Szerette a neve köré épülő Robin Hood-legendát, a medellíni szegények zöme megrendült, amikor a halálhírét megtudta, a temetésére 25 ezren mentek el.