Érdekelte őket a zombisorozat, de élőhalottak nélkül

The Walking Dead
Vágólapra másolva!
Talán nem véletlen, hogy nem az NBC-n indult a Walking Dead.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évek egyik legfelkapottabb sorozata a Walking Dead, ebben nincs vita, de nagy részben az AMC-nek köszönhető, hogy képernyőre került a képregényből adaptált széria.

Gale Anne Hurd producer – akinek első férje James Cameron, a második Brian De Palma volt – az edinburghi nemzetközi tévés fesztiválon arról is mesélt, hogy mielőtt az AMC szemet vetett volna a projektre, Frank Darabont házalt azzal itt-ott. Hurd szerint az NBC-nél érdekesnek találták a zombis sorozatot, de azt kérték, hogy ne legyenek benne élőhalottak, ami persze értetlenséget szült.

Forrás: AMC

Kicsivel később mégiscsak akartak zombikat, de csak módjával, úgy, hogy heti, procedurális sorozat legyen, különálló epizódokkal, ahol a két főszereplő zombis eseteket old meg. Mintha a Dr. Csont vagy a Castle lenne, egészen eldeformálva.

Ha valaki nem tudná, a Walking Dead egy zombiapokalipszis utáni, nyomasztó világban játszódik, ahol élőhalott hordák róják a végtelen országutakat, erdőket, városokat, miközben maroknyi emberi túlélő küzd a fennmaradásért – a legtöbbször egymás ellen harcolva.