Meglepő találatok 2016 legjobb sorozatepizódjai között

Trónok harca
Vágólapra másolva!
Ki nem találná, melyik széria áll az élen a TV Guide listáján, ahol az idei év legjobb sorozatepizódjait szedték össze – a The Walking Dead emlékezetes évadnyitóját például meg sem említik.
Vágólapra másolva!

A TV Guide nyomtatott formában 1948-ban jelent meg először, de a netes verzióját is tapasztalt stáb készíti, amelynek tagjai nemegyszer elsőként értesülnek az amerikai tévéipar történéseiről – ehhez képest igen különös listát állítottak össze 2016 legjobb sorozatepizódjairól.

Persze, figyelembe kell venni, hogy más kultúrkörről van szó, a magyarok nagy része a listára felkerült sorozatok egy részéről nem is hallott, vagy ha adnák is azokat hazai adón, nemigen számíthatnának nagy érdeklődésre.

Ezzel együtt minimum fura, hogy a The Walking Dead hetedik évadját megnyitó részt – amelyben Negan két főszereplőt is agyonvert – meg sem említik, holott a világsajtóban mindenütt óriási hatása volt, a TV Guide is nem egy bőrt lehúzott róla.

Negan mészárlása nem hagyott mély nyomot a TV Guide csapatában Forrás: AMC

Ugyanígy nem szerepel például a listán a Westworld agyondicsért fináléja, pedig erről is rengeteget lehetett olvasni, mindenféle fórumon elemezgették újságírók és rajongók egyaránt.

Azt hihetnénk, hogy a TV Guide ezek helyett inkább a kevésbé nagy hatású, kevesebb figyelmet kapott epizódokra szerette volna felhívni a figyelmet, ha viszont ez így van, akkor a Trónok harca évadzárója és az Aznap éjjel nyitánya lóg ki nagyon az összeállításból.

Íme, a teljes lista:

  1. American Crime Story: Az O.J. Simspon-ügy – Marcia, Marcia, Marcia
  2. Atlanta – B.A.N.
  3. Trónok harca – The Winds Of Winter (magyarul: Északi szelek)
  4. Orange Is The New Black – The Animals
  5. Aznap éjjel – The Beach (magyarul: Végzetes éjszaka)
  6. Saturday Night Live – Dave Chapelle/The Tribe Called Quest
  7. BoJack Horseman – Fish Out Of Water
  8. Az alelnök – Mother
  9. Luke Cage – Manifest
  10. Fekete tükör – San Junipero