Golden Globe: nem nyert semmit a Trónok harca, az Americans, a Mr. Robot

Miss Golden Globe 2017: Sophia Stallone, Sistine Stallone, Jimmy Fallon, Scarlett Stallone
Vágólapra másolva!
74. alkalommal adták át a Golden Globe-díjakat, ezúttal a Beverly Hilton szállóban, Beverly Hillsben, Kaliforniában. Az amerikai tévéipar igazi szakmai ünnepe az Emmy, de az Aranyglóbusz is értékes, és a mozifilmek, mozisztárok mellett sorozatokat, készítőket, sorozatszínészeket is díjaznak. A nagy nyertes idén a The Night Manager lett, három díjat is kapott.
Vágólapra másolva!

A drámai sorozatok közt jelölt volt a The Crown, a Stranger Things, a Trónok harca, a This Is Us és a Westworld, az újoncok közül kettő be is került nálunk a top 10 új sorozat közé. Nyert a The Crown, amely a mi listánkon is szerepelt.

Miss Golden Globe 2017: Sophia Stallone, Sistine Stallone, Jimmy Fallon, Scarlett Stallone Forrás: AFP/2017 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

Musical vagy komédia kategóriában az Atlanta, a Transparent, a Black-ish, a Mozart in the Jungle és a Veep vetélkedett, de ezek a címek a magyar átlagos tévézők számára nem sokat mondanak: utóbbi az HBO-n fut, szórakoztató darab, a Mozart in the Jungle-ról itt írtunk hosszabban. Az Atlanta lett a befutó.

A szálloda, ahol a díjátadó zajlott

A minisorozatoknál is jelentős volt a tülekedés, jelölt volt az American Crime, a The Dresser, a The Night Manager, a The Night Of (amely az Origón 2016 legjobb új sorozata lett), illetve a The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, amelyet hosszan ünnepelt a szakma tavaly. Illetve nemcsak 2016-ban, hanem úgy tűnik, idén is, hiszen ez lett a befutó.

Anna Kendrick még a jelölések bejelentésekor Forrás: AFP/Valerie Macon

A drámai sorozatban szereplő férfi színészek közt ott volt Rami Malek (Mr. Robot, Elliot Alderson), Bob Odenkirk (Better Call Saul, Jimmy McGill), Matthew Rhys (Foglalkozásuk: amerikai – The Americans, Philip Jennings), Liev Schreiber (Ray Donovan, Raymond „Ray” Donovan) és Billy Bob Thornton (Goliath, Billy McBride). Mi a Foglalkozásuk: amerikai szovjet kémjének drukkoltunk, de hiába, Billy Bob Thornton örülhetett.

A nőknél joggal bizakodhatott Caitriona Balfe (Outlander), Claire Foy (The Crown), Keri Russell (The Americans), Winona Ryder (Stranger Things), Evan Rachel Wood (Westworld). Végül Claire Foy futott be győztesként. Az összes nyertest itt találja.

Az este nagy nyertese (némi meglepetésre) a The Night Manager lett, három díjjal – erről itt olvashat többet.