Bódi Sylvi: Nem élek nagy lábon, megbecsülöm a pénzt

Bódi Sylvi
Vágólapra másolva!
Egy Balin forgatott valóságshow műsorvezetője lett, a taktikus, fondorlatos játékosokat igénylő Exek az édenben csapatával forgatott két hónapig - ez a Viasat3-on indul hamarosan. A szigetet amúgy is igen békés, nyugodt, harmonikus helynek találja, évente két hónapot biztosan ott tölt. Szponzorált szörfösként járja a világot, továbbá szörfös utakat szervező utazási irodáknak dolgozik. Többször megsérült már sport közben, de akkor igazán boldog, ha a tengeren lehet.
Vágólapra másolva!

Ha nem Balin van a forgatás, akkor is vállalta volna?

Bevallom, nagyon sokat nyomott a latban, hogy Bali volt a forgatási helyszín. Ha szörfmentes övezetben vagy számomra kevésbé izgalmas országban készült volna a műsor, akkor nem biztos, hogy igent mondok a felkérésre. Balit viszont a festői szépségű rizsföldjeiért, tökéletes hullámaiért, finom ételeiért, kedves, mosolygós lakosaiért, misztikus templomaiért és különleges kultúrájáért szeretem. Az istenek szigete számomra a szabadságot és nyugalmat jelképezi.

Napi hány óra munkát igényelt a viasatos munka?

Nem kellett mindennap dolgoznom. Amikor pedig igen, akkor általában egy fél napomat vette igénybe a forgatás.

Mi a legizgalmasabb benne?

Talán az, hogy tele van meglepetésekkel. A játékosok sosem tudták, hogy mi fog történni, ki vagy kik érkeznek exként hozzájuk. A kiszavazó ceremóniák is igen változatosak, valami csavar mindig volt bennük. Bárhogy próbáltak taktikázni a szereplők, a végén mégis teljesen máshogyan alakultak az események. A nézők számára is sok váratlan fordulat lesz.

Mi volt a legfárasztóbb a forgatás során?

Nem volt ilyen. Első pillanattól kezdve az utolsóig élveztem a forgatás minden percét. Rengeteg támogatást és segítséget kaptam a kollégáimtól.

Milyen körülmények nehezítették a munkát?

Az első forgatási napon földrengés volt. Azelőtt soha nem volt még ilyenben részem. Úgy mozogtak a bútorok a szobában, mintha táncolnának. Aztán az egyik forgatási szünetben egy pimasz majom ellopta a fejemre feltolt napszemüvegem. Két banánért cserébe, csak nagy duzzogva volt hajlandó visszaadni.

Valakivel összebarátkozott a stábból, a szereplők közül?

Nagyon szuper csapat volt, és mindenki keményen dolgozott. Ha kellett, biztattak, bátorítottak, bár erre igazán csak az első forgatás előtt volt szükség, mert akkor nagyon izgultam. Nagyon sok szép és vidám pillanatot éltünk át együtt. Egy ilyen produkcióban mindenkinek nagyon fontos szerepe van,

A szereplőkkel is jóban voltam: a fiúktól mindennap kaptam a bókokat, sokat viccelődtünk, de a lányok is bizalmukba fogadtak.

Milyen korcsoportnak ajánlja a valóságshow-t?

Szerintem ezt nem igazán kell korhoz kötni. Akik brazil szappanoperán nőttek fel, azok biztosan élvezni fogják a sok izgalmat és drámát, amely az epizódokra jellemző. De azoknak is érdekes lehet nézni a műsort, akik imádják az egzotikus, trópusi országokat, a türkizkék tenger és fehér homokos tengerpart látványát.

Mennyit tölt Balin?

Nem élek Balin, de évente minimum két hónapot töltök itt. Nagyon szeretem Indonéziát, Balit pedig a második otthonomnak tartom. Nagyon sok helyi kis ismerősöm van,

Barátságosak, segítőkészek, mindenre van megoldásuk, és folyamatosan mosolyognak. Természetesen itt élő külföldi ismeretségeim is vannak, de nagyon sok az olyan haver és barátnő is, akik úgy, mint én, rendszeresen járnak Balira, nagyjából ugyanabban az időszakában az évnek.

Magyar turisták is járnak a szigetre, ők felismerik?

Elég sok magyar megfordul Balin. Nem csoda, hiszen a sziget méltán népszerű a turisták körében. A forgatás alatt is belefutottam itt-ott magyarokba, és mindig örültek nekem.

A Celeb vagyokban láttuk, hogy sokat bír, nem borul ki egyhamar. Mi az, ami igazán idegesíti?

Ez valóban így van, sokat elviselek. Nagyon sokat alakítottak rajtam az utazások, és a szörfözés is személyiségformáló hatással volt rám. Az óceán tiszteletre tanít, türelmesebbé és alázatosabbá tett. Megtanultam nem idegesíteni magam olyan dolgokon, amelyeket nem tudok megváltoztatni. Ha valamit mégis ki kellene emelnem, akkor – az hiszem – az igazságtalanság tud a legjobban bosszantani.

Megbocsátó típus?

Nem vagyok haragtartó típus. Már csak magam miatt sem, hiszen nem jó, ha ilyen indulatok és érzések, érzelmek vannak bennünk. Ha megbánt valaki, de utána elnézést kér tőlem, akkor természetesen megbocsátok. Ha valaki eljátssza a bizalmamat, akkor abból a bizonyos belső körből kikerül, és oda visszaút nincsen, de ettől még nem haragszom rá, csak vállalni kell a cselekedeteinek a következményét.

Magánéletéről mit tud elmondani?

Volt pár kapcsolatom. Sok mindent tudnék mesélni, pár címlapot biztosan meg lehetne tölteni vele, de nem szeretnék semmilyen igeidőben nyilatkozni a magánéletemről. Élvezem, hogy ez csak az enyém és azé, akire tartozik. Nem érzem úgy, hogy szükség lenne arra, hogy különböző magazinokban fotóztassam magam a párommal, és hirdessük, hogy milyen szerelmesek vagyunk. Majd pár hónappal később ugyanezek a lapok a szakításunk részleteiről számoljanak be... Az igazi szerelem csendben szeret, és

A betegség elkerüli?

Tíz év alatt egyszer, ha voltam beteg. Egészséges életmódot folytatok, közel húsz éve vegetáriánus vagyok. Nem dohányzom, és több mint fél éve egy korty alkoholt sem ittam. Harmóniában élek önmagammal és a körülöttem lévő világgal. Szerető családom és igaz barátaim vannak. A lelkemben béke van, boldog vagyok. Miért lennék beteg?

Szponzorált „free surfer” lett. Ezt mit jelent?

Nem indulok versenyeken, viszont vannak cégek, akik segítenek abban, hogy valóra válthassam az álmaimat. A sportoláshoz szükséges összes kelléket és kiegészítőt (deszka, szkeg, kantár, wax, fürdőruha stb.) ajándékba kapom. Nagyon sok promócióban veszek részt, és folyamatosan szerepelek a legnagyobb szörfös magazinokban a világ különböző pontjain. Számomra ez nagyon megtisztelő. A pózolós képeket szép lassan felváltják a sportolós képek. Szörfös utakat szervező cégek háziasszonya vagyok, és ezeknek köszönhetően

Hálás vagyok, hogy ilyen életem lehet, de a szerencsén kívül ehhez az is kellett, hogy megdolgozzak érte. Lehet, hogy kívülről nézve könnyűnek tűnik, de a szörf a világ egyik legnehezebb, legösszetettebb sportja. Nagyon sok kitartást és gyakorlást igényel az elsajátítása. Aki kipróbálta, az tudja, miről beszélek.

Meg tud élni a szörfhöz köthető munkákból?

Nem élek nagy lábon, és a vadul shoppingolós korszakom is rég elmúlt már. Megbecsülöm a pénzt, és megfontolom, hogy mire költöm, mibe fektetek bele. Az utazásaim nagy része meghívás, tehát ezeket nem én állom, hanem azok a cégek, szállodák, akiknél promóciós tevékenységet látok el. A fotózásért és munkámért cserébe elszállásolnak, és állják az étkezésem, utazásom költségeit. Ennek köszönhetően csodálatos országokba jutok el, sokszor olyan helyekre, amelyekről debreceni kislányként csak álmodoztam.

hanem az egyszerűbb szállásokat részesítem előnyben. Sokan talán nem is gondolnák rólam, hogy például imádok sátorozni. Nincs is annál szebb, amikor az ember a természet lágy ölén hajtja álomra a fejét, és a madarak csicsergésére ébred mondjuk egy tóparton az erdőben.

Forrás: Viasat3

Nem volt súlyosabb sérülése a sport miatt?

Persze veszélyes is, de pont ettől is olyan csodálatos. Kisebb és nagyobb sérüléseim is voltak már. Ez része a sportnak, enélkül nincs fejlődés. A legnagyobb sérülés a lábamat érte, aminek következtében az egyik térdemben több szalag is részlegesen elszakadt. Egy pillanatra sem volt kérdés, hogy akarok-e majd újra szörfözni. Ez a baleset három hónap kiesést és rehabilitációt jelentett. Szerencsére a legjobb kezekbe kerültem, így tökéletesen regenerálódott a térdem.

És cápával találkozott kinn a vizeken?

Többször is, a delfinekkel pedig rendszeresen megosztom a hullámokat. De olyan is volt, hogy fókákkal és teknősökkel barátkoztam a hullámra várva. Szerintem csodálatos, hogy ilyen közel kerülhetünk ezekhez a tengeri élőlényekhez a szörfözés során.

Az interjúnak nincs vége, lapozzon a 2. oldalra! Több új kép a 3. oldalon.

Forrás: Viasat3

Az interjúnak nincs vége, lapozzon a 2. oldalra! Több új kép a 3. oldalon.