Már lehet jelentkezni A Dal 2019 mezőnyébe

Eurovison Song Contest 2018 - Finals Arts, Culture and Entertainment televison MEDIA MUSIC ESC Eurovision
12 May 2018, Portugal, Lisbon: Hungary's AWS perform 'Viszlat nyar' at the finals of the 63rd Eurovision Song Contest. Photo: Jörg Carstensen/dpa
Vágólapra másolva!
A Duna Televízió idén is keresi Magyarország dalát, már lehet jelentkezni A Dalba.
Vágólapra másolva!

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap nyilvánosságra hozta az idei pályázati feltételeket, amelyek alapján az előadók nevezhetik műveiket a hazai dalválasztó műsor nyolcadik évadában való megmérettetésre.

Jelentkezni kizárólag online, a www.adal.hu címen lehet, a jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. A honlapon megtalálható A Dal 2019 részletes pályázati kiírása is. A dalválasztó versenyre november 8. éjfélig lehet leadni a jelentkezéseket. Fontos változás, hogy minden produkcióban maximum hat fellépő vehet részt. A versenyre idén is csak olyan előadó és együttes nevezhet, akinek korábban már jelent meg zenei albuma vagy országosan játszott rádió-, illetve televízió felvétele, és rendelkezik lemezkiadóval és/vagy hivatásos zenei menedzserrel kötött szerződéssel - közölte az MTVA.

2018-ban az AWS együttes Viszlát nyár című dalát választotta a közönség a legjobbnak. "Ez volt életünk legjobb nyara: soha nem volt még ennyi bulink, és egy nagy álmunk is teljesült: felléphettünk a Wacken Open Air fesztiválon. Ez egyértelműen A Dal-ban elért győzelem hozadéka. Bebizonyítottuk, hogy van helye a metálzenének a televízióban és a nyári fesztiválok színpadán is" - mondta Siklósi Örs, az AWS énekese.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Jörg Carstensen

A műsorban jövőre is több különdíjat adnak majd át: "A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója" és a "A Dal 2019 Felfedezettje" elismerések mellett jövőre is lesz online Akusztik Dalverseny. A Dal 2019 nyertese képviselheti Magyarországot a 64. Eurovíziós Dalfesztiválon, amelyet 2019 májusában, Tel-Avivban rendeznek meg.