Március 28-án ünnepli 32. születésnapját Lady Gaga, aki nemcsak koncerttermekben és fesztiválszínpadokon arat rendre óriási sikert, de már színésznőként is elismerik, az Amerikai Horror Story-ban nyújtott alakításáért a Golden Globe-ot is megkapta. Nézze meg galériánkat az ezerarcú művésznőről!

Lady Gaga 1986. március 28-án született New Yorkban – természetesen nem ezen a néven, hanem Stefani Joanne Angelina Germanottaként látta meg a napvilágot, 19 évesen az első zenekarát még Stefani Germanotta Band (SGBand) néven alapította.

Amikor aztán Rob Fusari producer felfigyelt rá, közösen próbáltak kitalálni az énekesnőnek valami művésznevet, végül a Queen Radio Ga Ga című száma miatt ragadt rá a már ismert alteregó. Fusari elmondása szerint egy SMS-ben csak annyit küldött kolléganőjének, hogy „Lady Gaga”, mire az így válaszolt: „Ez az, megvan! Soha többé ne hívj Stefaninak!”

A képre kattintva megnézheti galériánkat is a sokoldalú művésznőről!

Kattintson a képre a galériáért!Forrás: AFP/Valerie Macon

Lady Gaga ugyanis nemcsak a popszakmában szerzett jelentős hírnevet, az Amerikai Horror Story-ban színésznőként is nagyot alakított, 2016-ban Golden Globe-ot is kapott. Jelenleg Bradley Cooper első rendezését, a Csillag születik-et várjuk az ő főszereplésével, korábban például a Sin City-ben volt még benne.

Először egyébként 15 évesen, a Maffiózók egyik epizódjában csíphettük el a képernyőn, egy medence szélén bandázó tinik között. A galériában erről is talál bizonyítékot, kattintson a fenti képre!