Egy nagy rejtély és egy újabb baki a felkapott sorozatban

Vágólapra másolva!
A The Mandalorian újabb része szolgált néhány érdekességgel.
Vágólapra másolva!

A The Mandalorian ötödik epizódja is izgalmasra sikerült, a Star Wars-hívek jó részét kielégíthette. Baby Yoda fanatikus rajongói megnyugodhattak, a kis zöld lénynek nem lett semmi baja, még akkor sem, amikor egy túl mohó, veszélyes fiatalember lézerfegyverrel fenyegetőzött, és a kezében tartotta.

Az egyik fontos pillanat az epizód végén jött, amikor egy ismeretlen figura a földön fekvő nő teteméhez lépett. A rajongók sokasága szerint nem más, mint maga Boba Fett az, aki egykoron elkapta Han Solót és leszállította Jabbának. Ugyan A Jedi visszatérben úgy tűnt, hogy meghalt, hogy a sivatagi csetepaté során belezuhant egy sarlacc tátongó szájába (sok száz foggal rendelkező sivatagi, gigászi lény), de a film utáni képregényekből kiderült, hogy túlélte a kalandot. Lehet, hogy ő a titokzatos, köpenyes alak, aki a képen is csak részben látszott?

Disney

Az is kiderült az epizódból, miképp ért véget a birodalmi okkupáció a Tatuinon. Biztos voltak planéták, ahol kevéssé volt erőszakos az uralmuk, de úgy tűnik, a sivatagos bolygó szedett-vedett népe nem bánt túl kedvesen a rohamosztagosokkal. Íme:

The Mandalorian
The Mandalorian
The Mandalorian

Ahhoz képest, hogy a Tatuin egy jelentéktelen bolygó egy hatalmas univerzumban, ahol rengeteg galaxist benépesítettek különféle lények, a lepusztult Mos Eisley szakad kantinja újra fontos helyszín lett, még a mandalori fejvadász is betoppant különmunkáért, oda, ahol egykor Ben Kenobi és Luke Skywalker összeismerkedett Han Solóval és Csubakkával, ahol Greedo csúnyán végezte. A sorozatban így néz ki az új pultos:

The Mandalorian
The Mandalorian
The Mandalorian

És a végére egy baki. Hogyan kerülhetett egy sivatagban két buckalakó két méterre a mandaloritól és társától, hogy nem vették észre őket, ha már több kilométerről is kiszúrni egy oda nem illő tárgyat a nagy semmiben? És hol vannak a lábnyomok? Csak úgy odapottyantak? Íme a kép:

The Mandalorian
The Mandalorian
The Mandalorian