Világháborús, tematikus nappal jön a National Geographic

Vágólapra másolva!
D-nap Maraton várja a nézőket június 6-án, csütörtökön, a normandiai partraszállás 75. évfordulóján. A National Geographic öt filmet is műsorára tűz a téma kapcsán, és bemutatja többek között a part mentén elsüllyedt hajóroncsokat, ritkán látott archív felvételeket tár a nézők elé, valamint szemtanúk, túlélők beszámolói által emlékezik meg a normandiai partoknál történtekről.
Vágólapra másolva!

A D-nap Maratonra három premierrel és két ismétléssel készül a csatorna. A tematikus műsorfolyam június 6-án 20 órakor kezdődik A Harmadik Birodalom építményei: Amerika háborúja sorozat A partraszállás napja című epizódjával. Ezt követi a D-nap: az eltitkolt tragédia című film, majd 22 órától három premier várja a nézőket: a D-nap: Szemtanúja voltam című alkotás archív felvételek, látványos jelenetrekonstrukciók és öt túlélő személyes beszámolói alapján meséli el a normandiai partoknál történteket.

Forrás: Nat Geo

A Lecsapolt óceán sorozat A D-nap titkai epizódja a tenger mélyére enged bepillantást, a partraszállás mementójaként ugyanis több mint száz hajóroncs fekszik a tenger fenekén. A műsorban virtuálisan "lecsapolják" a hajóroncsok körül a tengert, és feltárják azokat a titkos technológiákat, melyeket a két szembenálló fél alkalmazott.

A programsorozatot éjfélkor a D-nap: Véráldozat a szabadságért című alkotás zárja, melyben szemtanúk és túlélők emlékeznek vissza az 1944-es hadműveletre. Alább egy videó a tematikus napról: