Mit tegyünk, ha farkassal vagy medvével találkozunk az erdőben?

barna medve, medvebocs illusztráció
Egy barnamedve három bocsával tört be vasárnap este az egyik tusnádfürdői élelmiszerboltba (a kép illusztráció).
Vágólapra másolva!
Június 8-án is három érdekes témával érkezik az Egyenlítő az Ozone TV-re, délután 5-kor és este 11-kor.
Vágólapra másolva!

A mai műsor elején Zábori Balázs fizikus lesz a szakértő, téma pedig az, hogy kilenc év után először indultak a Nemzetközi Űrállomásra űrhajósok az Amerikai Egyesült Államokból. A Crew Dragon 19 órás út után, május 31-én sikeresen összekapcsolódott a Nemzetközi Űrállomással. Elemezik a dokkolás pillanatait, de arról is szó lesz, hogy milyen körülmények fogadták az űrhajósokat, illetve milyen feladatok várnak rájuk a következő hónapokban.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A második téma a nagyragadozók helyzete Magyarországon, a vendég dr. Patkó László, a WWF Magyarország Nagyragadozó programvezetője. Sokan veszélyesnek gondolják a vadonélő állatokat, pedig a hiúz soha, a farkas és a medve pedig extrém helyzetekben támad csak az emberre.

A harmadik nagy téma Jane Goodall, aki 1960-ban kezdte el a csimpánzok viselkedését tanulmányozó, új korszakot nyitó kutatását Tanzániában, a Gombe Nemzeti Parkban. A jubileum apropóján Kádár Andrással, a Jane Goodall Intézet főtitkárával elevenítik fel az elmúlt 60 év legnagyobb felfedezéseit.

A Felfedezők Napján, június 14-én az érdeklődők egy eddig sosem látott filmet is megtekinthetnek Jane Goodall életéről, szintén az Ozone TV-n.