Tom Hanks fiatalon, Bruce Willis hajjal: sztárok régi tévésorozatai

A simlis és a szende Bruce Willis Cybill Shepherd
Vágólapra másolva!
A hetvenes, nyolcvanas években a tévésorozat műfajának korántsem volt még akkora presztízse, mint napjainkban, a pályakezdő színészek jobbára csak ugródeszkának használták a tévés produkciókat: ha már egy-két mozifilmben is sikerült bizonyítaniuk, önszántukból aligha tértek vissza a képernyőre. Most felidézünk néhány olyan szériát, amelyben a főszerepet későbbi világsztárok játszották még jóformán ismeretlenként, a karrierjük kezdetén. Nézze meg a videókat, Bruce Willist is láthatja még hajjal, Tom Hankset pedig női ruhában!
Vágólapra másolva!

Tom Hanks: Bosom Buddies

Éppen negyven éve, 1980 novemberében indult el a két évadot megért Bosom Buddies, amelyben Tom Hanks az első komolyabb szerepét kapta, de az áttörést csak 1984-ben, a Csobbanás-sal, illetve a Legénybúcsú-val érte el. A színész a vígjátéksorozatban még női ruhában bolondozott, a történet szerint ugyanis utcára kerültek egy haverjával, és a közelben az egyetlen elérhető albérletet – amit meg is tudtak fizetni – csak nőknek adták ki.

Jim Carrey: The Duck Factory

Jim Carrey számára az 1994-es Ace Ventura hozta meg a világsikert, de előtte két tévésorozatban is láthattuk hosszabban. A többet emlegetett In Living Color előtt, még 1984-ben ment a The Duck Factory, amelynek a színész volt a főszereplője: egy lelkes rajzolót alakított, aki gyerekeknek készített animációs filmeket. Carrey aztán csak 2018-ban tért vissza a tévézéshez, a Most nevess!-ben már egy gyerekműsor kiábrándult készítőjét játszotta – ami talán utalás is volt a régi munkájára.

Bruce Willis: A simlis és a szende

Bruce Willist állítólag kerek háromezer színész közül pont az utolsóként hallgatták meg David Addison szerepére, és végül annak ellenére kapta meg a munkát, hogy a női főszereplő, Cybill Shepherd inkább Harley Venton mellett kampányolt. Willis akkor még csak nyúlfarknyi szerepekben jelent meg itt-ott, többek között a Miami Vice egyik epizódjában: 1985-öt írtunk, és a színésznek is volt még haja. Egy galériát itt talál róla és kopasz kollégáiról, A simlis és a szendé-ről itt olvashat még pár érdekességet.

Michael Douglas: San Francisco utcáin

Michael Douglas az Oscar-díjat már 1976-ban megkapta a Száll a kakukk fészkére című filmért, de abban producerként közreműködött – színészként akkor még jóformán csak a San Francisco utcáin című krimisorozatból ismerte a nagyközönség. Az 1972-ben indult szériában Douglas figurája tapasztalatlan zsaruként került az öregedő, rutinos nyomozó (Karl Malden) mellé, miközben epizódszerepekben is feltűnt pár későbbi világsztár. A sorozatról itt írtunk bővebben annak idején.

Lapozzon, a következő oldalon még több sorozatról olvashat!