26 részes műsor indul Anger Zsolttal és Széll Tamással

Főmenü c. műsor
Vágólapra másolva!
A Főmenü című műsor december 26-án, 17 órakor debütál a Duna TV-n, 26 rész készült, hetente érkeznek az új epizódok. A jó hangulatúnak ígérkező főzőműsort online mutatták be.
Vágólapra másolva!

Anger Zsolttal, Széll Tamással indul december 26-án az új főzőműsor, online sajtótájékoztatón mutatta be a közmédia. Széll Tamás – aki 2016-ban megnyerte Bocuse d'Or európai döntőjét, 2017-ben pedig a Bocuse d'Or lyoni döntőjében a 4. lett és különdíjat is kapott – elmondta, hogy egyszerű étel is lehet kiváló, a jó alapanyag a lényeg. A műsorban szerinte kettejük személyisége lesz a fűszer.

Duna TV

„Jó pár éve kezdődött a kapcsolatunk egy főzős projektben, nagyon megkedveltem, működött a kémia. Elhatároztuk, hogy valamit csinálunk kell együtt, és ez most összejött. A mi feladatunk, hogy inspirációt nyújtsunk a nézőnek. Én az iránymutatásban hiszek, de persze van pontos receptúra mindenre. A célunk edukálni és szórakoztatni" – summázta a séf.

Duna TV

Anger két-három éve folyamatosan bombázza a Messengeren azzal, mit főz otthon, árulta el Széll. „Ez amúgy a műsor lényege, hogy otthoni konyhában főzünk otthoni ételeket. Zsoltnak széles a technológiai ismerete van a konyhában, és ember nem figyel a konyhában úgy, mint ő" – vélekedett.

Duna TV

Mint mesélte Széll, minden, ami cukrászat, távolabb áll tőle. Élete legfinomabb Rigó Jancsi tortáját viszont épp egy adás felvételén rakta össze Anger, akkor kis szakmai féltékenységet érzett. „Ő lelkes amatőr a konyhában, én meg ebből élek. Hibázunk mi is, de arra törekszünk, a vendég ne vegye észre" – árulta el. 26 rész lesz, 26 vendéggel, mindig olyanok jönnek, akik a témához értenek.

Duna TV

Anger Zsolt elmesélte, hogy kis lakásban nőtt fel, a konyha volt a játszótere. „5-6 évesen alulról néztem, mi történik fenn, majd jönnek finom illatok, utána lesz ebből finom kaja... Olyan volt, mint Rodolfót nézni, mindig nagyon érdekelt" – emlékezett.

Piskótát, húst, szinte bármit ötvenféleképpen lehet elkészíteni, de a főzés alapjait szerinte érdemes tudni, így nem mindegy, mit milyen hőmérsékleten sütünk. „Az alapok után a sütés-főzés olyan, mint a zeneszerzés. Vannak vendéglátós szintizők és Paganinik. Én a kettő közé lőném be magam: én hibázhatok, de egy menő séf, akinek két étterme van, az kevesebbet ronthat."

Duna TV

Mint mesélte, ott volt a Bocuse d'Or budapesti döntőjén, ő fotózott akkor, amikor Széll Tamás nyert. Tátott szájjal nézte, mi történik a versenyen, és narrált is egy sorozatot, ami erről szólt. „Az én szerepem összekötni a magas szintű tudást a nézők kíváncsiságával. Ha az ember elszánt és figyel, akkor csak egy kis bátorság kell. Sokan félnek a kudarctól, de kevesebb bátorság kell a főzéshez, mint egy pilóta- vagy motorvizsgához. Ez egy szórakozató műsor lesz, a nézők látnak majd egy kelekótyát egy nagymenő mellett" – vélekedett. Ő mindenesetre sokat tanult, a 22 napos, folyamatos, reggeltől estig tartó forgatás után úgy érezte, mintha a „legmenőbb párizsi séf-egyetemet" végezte volna el.

Start tehát december 26-án a Duna TV-n. Receptekért és további érdekességekért érdemes felkeresni a Mediaklikk/Főmenü oldalt, illetve a műsor Facebook-oldalát.