Rost Andrea évtizedeket pihen ki a karantén alatt

Rost Andrea
Vágólapra másolva!
A többi előadóhoz hasonlóan Rost Andreának sincsenek fellépései, jobb híján az emlékeit rendezgeti – de így is szerencsésnek érzi magát, hogy a jelenlegi élethelyzetében érte a járvány.
Vágólapra másolva!

Rost Andrea a Borsnak adott interjút, mesélt arról, hogy miként éli meg a világjárványt, hogyan telnek a mindennapjai.

"Nekem az éneklés a lételemem. Most a határidők, konkrét megtanulnivalók nélküli gyakorlás időszakát éljük mindannyian. A megszokott, a felkészülésre és előadásra tagolt időből az időtlenségbe pottyantunk, amivel nehéz mit kezdeni. Kínosan ügyelek arra, hogy az előírásokhoz tartsam magam, és vigyázzak a páromra, a gyerekeimre és magamra. Eközben azt érzem, mintha évtizedeket pihennék most ki, hiszen egyszerre egy-két hétnél több szabadságom sosem volt. De ezt az időt arra is felhasználom, hogy a harminc év alatt felgyülemlett emlékeket, prospektusokat, fotókat rendszerezzem. Ez iszonyatos munka, ugyanakkor remek időutazás" – mondta.

Rost Andrea Fotó: Talán Csaba

Az énekesnő mindenesetre szerencsésnek érzi magát, hogy a jelenlegi élethelyzetében érte a járvány: "Nagyon szerencsés vagyok, hogy ebben az életkorban, a mostani élethelyzetemben, nem egy picike lakásban kell átvészelnem ezt a szinte háborús időszakot. Mintha kilőttek volna az univerzumba, hogy lebegjek, és ki kell találnom, merre kormányozzam tovább a hajómat... Próbálok nem kétségbeesni, mert azért vannak olyan gondolataim is, hogy: vajon mi lesz ezután? Egyszer ugyanis ennek valahogy vége lesz, és nem mindegy, hogyan folytatódik a világ. Kíváncsi vagyok, milyen irányt vesz az életünk a következő években, évtizedekben" – tűnődött.