Bár már a kezében van a negatív lelete, a mai napig fáradékony, és többféle tünetet is produkál Várkonyi Andrea.

Hetekkel ezelőtt arcüreggyulladása lett Várkonyi Andreának, és bárhogy is kezelte, nem akart gyógyulni. Aztán megszűnt az ízérzékelése, és ekkor kezdte gyanítani, hogy – bármennyire is betartott minden higiéniai előírást – koronavírus-fertőzést kapott. "Tényleg csak a magam és a környezetem megnyugtatására csináltattam meg a PCR-tesztet, aztán jött a meglepetés. Pozitív lett. Váratlanul ért, hiszen a tünetek nem voltak tipikusak, nem volt lázam, izomfájdalmam, fejfájásom. Az életünket Nórival egyik percről a másikra kellett átrendezni, kezdődött ugyanis a kéthetes karantén" - mesélte.

Forrás: Life TV

A műsorvezető mindaddig nem akart beszélni a betegségéről, amíg a kezébe nem kapja a negatív tesztet, saját példájával pedig a megelőzés fontosságát hangsúlyozza.

"Nem szeretnék nagykövete lenni ennek a történetnek, de higgyék el nekem, hogy érdemes maszkot hordani. Elsősorban azért, mert tényleg veszélyben vannak az idős emberek, a szüleink, akikre vigyáznunk kell. Nekünk Nórival annyiban egyébként szerencsénk volt, hogy a betegség még a sulikezdés előtt kapott el, így Nórinak nem kellett hiányoznia az iskolából. Egyébként Nórinak volt egy másfél napig tartó náthás tünete, de mire a tesztet megcsináltattuk rajta, már negatív volt. Feltételezem, hogy átment rajtra is, de a gyerekek szerencsére nagyon enyhe tüneteket produkálnak" - mondta.

A Borsnak elárulta, hogy érzi magát most: "Még mindig vannak komoly tüneteim. A szagérzékelésem még mindig nem jött vissza, emellett nagyon gyorsan kifulladok. Tüdőérintettségem szerencsére nem lett. Most a gyógyulásra koncentrálok, és fokozatosan szoktatom magam újra a munkához."