Páratlan lehetőségre hívta fel a pályakezdő zenei előadók figyelmét a Petőfi Rádió

Kulisszatitkok a Sziget Fesztivál magyar fellépőitől kult Mary PopKids
Vágólapra másolva!
A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez-programot hirdetett, ami a pályakezdő előadók karrierjének elindulását támogatja. A győztes nemcsak egy saját lemezzel lehet gazdagabb, hanem egy mentorprogramban is részt vehet a legkiemelkedőbb hazai producerek és zenészek pártfogoltjaként. Az egyedülálló lehetőségről az egyik mentor, a Mary PopKids zenésze, Kama, valamint Szepesi Zsolt meséltek a Petőfi Rádióban.
Vágólapra másolva!

Sokan dédelgetnek zenei álmokat, de csak keveseknek sikerül valóra is váltaniuk. A Petőfi Kulturális Ügynökség új pályázata nekik kíván segíteni: olyan kezdő előadókat keresnek, akik szeretnének professzionális körülmények között összeállítani egy zenei anyagot olyan befutott zenei producerek mentorálásával, mint többek között Gerendás Dani, Kama, Somogyvári Dániel vagy Zwickl Ábel.

Mary PopKids Forrás: Facebook/Mary PopKids

A Mary PopKids zenésze hangsúlyozta, ez egy olyan lehetőség, amit minden pályakezdő zenésznek érdemes megpróbálnia. A mentorok már nagyon várják a pályázatokat – derült ki a Petőfi Rádió Mezgerélő című műsorában.

A zenei spektrum széles skáláján mozgó producerekhez lehet eljutni, ezért nincs műfaji korlátozás a jelentkezésnél" – kezdte Kama, aki a Banana Records egyik alapítójaként már évek óta közreműködik a feltörekvő, hazai előadók és zenekarok tehetséggondozásában.

„A pályázatra a Kultúrpont Irodán keresztül lehet jelentkezni december 3-ig. A jelentkezés feltételei a többi között minimum egy kereskedelmi forgalomba került dal, egy biográfia, és öt, még meg nem jelent demó. Egy űrlapot is ki kell tölteni, ahol a produkciók jelölhetik, hogy a programban résztvevő producerek közül kivel szeretnének a következő egy évben együtt dolgozni" – részletezte Szepesi Zsolt, a projekt vezetője. A további részletek a Petőfi Rádió Mezgerélő című műsorából ismerhetők meg.