Pánikbetegséggel küzd Balázs Andrea

Balázs Andi
Vágólapra másolva!
Balázs Andrea pánikbetegségéről beszélt, volt olyan időszak az életében, amikor szinte naponta törtek rá a pánikrohamok.
Vágólapra másolva!

Balázs Andrea a Borsnak mesélt évek óta tartó pánikbetegségéről, illetve arról, hogy miként próbál úrrá lenni rajta. Az első rohamát jó néhány éve tapasztalta, de akkor még nem vette komolyan: "Akkoriban, mint ahogyan szerintem először mindenki, azt hittem, hogy csak én reagálom túl. Aztán elkezdtek állandosulni a tünetek, szinte már naponta törtek rám" – mondta.

Balázs Andrea Forrás: Balázs Andi/Instagram

"Kutattam, hogyan tudok magamon segíteni. Szerintem ez mindenkinél más, legyen az egy szerettünk simogatása vagy egy meditációs gyakorlat. Nekem végül egy szakember segített. Megtanultam különböző gyakorlatokat, amikkel el tudom magam lazítani, amikor érzem, hogy közeledik a baj. Ilyenkor elterelem a figyelmem, leülök, mélyeket lélegzek. Akár hangosan is emlékeztetem magam, hogy ez csak a fejemben létezik" – magyarázta.

A színésznő szerint a legfontosabb egyébként, hogy ne szégyelljünk segítséget kérni, ha hasonló tüneteket észlelünk magunkon: "Ha pánikrohamom van, a párom, Gábor mindig odajön és segít nekem, de a legfontosabb az, hogy el tudjuk fogadni, hogy ez az egész velünk történik, és merjünk segítséget kérni" – zárta.