Lesötétített üvegű autóval, a hátsó bejáraton csempészték be Lagzi Lajcsit a kihallgatására

Galambos Lagzi Lajcsi Lajos tárgyalás
Vágólapra másolva!
Egy lesötétített üvegű autóval, a hátsó bejáraton csempészték be Lagzi Lajcsit a kihallgatására, ahol a zsarolójáról faggatták a hatóságok. A zenésznek egy vállalkozó azt állította, 200 millió forintért elintézi, hogy ne kapjanak börtönbüntetést.
Vágólapra másolva!

A Blikk cikkében felidézi, hogy Galambos Lajost nyár elején kereste meg egy férfi, aki Polt Péter legfőbb ügyészre és Pintér Sándor belügyminiszterre hivatkozva azt állította, hogy 200 millió forint ellenében elintézi, a víz-, gáz- és áramlopással vádolt zenész és felesége ne kapjanak börtönbüntetést.

Lagzi Lajcsi Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lagzi Lajcsi a lapnak azt mondta, hogy vívódott magában, elmondja-e valakinek a történteket.

– Az első találkozó után abban maradtunk, majd én keresem őket, de

tudtam, semmilyen együttműködést nem akarok,

hiszen egyrészt nem követtem el azt a bűncselekményt, amivel vádolnak, másrészt éreztem, hogy valami svindli van az egészben – mondta a zenész.

Még az őrt is elküldték a folyosóról

A férfi ezután egy találkozót kért tőle, mert mint állította, fontos bírósági irat került a birtokába. Bár Galamabos Lajos tudta, hogy a vállalkozónak semmilyen információja nem lehet az ügyben eljáró bírótól, azért belement a találkozóba.

– Amikor találkoztunk, előadta, hogy nagy bajban vagyok, mert példát akarnak statuálni velem, és

– mondta a zenész a Blikknek. Miután a zenész nemet mondott a gyanús ajánlatra a férfi megfenyegette, majd távozott. Lagzi Lajcsi ezután megijedt és egy ügyvédhez fordult, aki megszervezett egy találkozott a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két munkatársával, akik felvették a vallomását és arra kérték, hogy működjön velük együtt.

– Mivel titokban kellett tartani, hogy felvettem velük a kapcsolatot, nem a saját autómmal mentem, lesötétített ablakú kocsival vittek be a hátsó bejáraton s még az őrt is elküldték a folyosóról, ne lássa, ki megy be – idézte fel a filmbe illő történetet a zenész, akit bevallása szerint órákon keresztül hallgattak ki az ügyészségen.